Weissausta olen myös käyttänyt lisänä, vaikka tuo Vario aika paakuttomasti ja siististi jauhaakin pavut.
On hyvä pitää mielessä että weissaus (filtterissä) pitää huolta kahdesta asiasta: paakuista
ja distribuutiosta. Jos "käsitekniikka" purujen levittelyyn ei ole hallussa, niin weissauksella pääsee yllättävän helposti hyvään lopputulokseen tältä osin. Itse weissaan joka ikisen shotin.
14 gramman annoskoolla tuo suihkusihdin ruuvinkanta jättää välillä pienen jäljen kuivaan kakkuun.
Silloin siellä on liian vähän tilaa. Laita kakun päälle viiden sentin kolikko ja käännä sen kanssa kahva kiinni gruppoon. Pois otettaessa ei pinta saisi olla (pahasti) montulla kolikon kohdalla.
Täytyy tosiaan treenailla tuolla 12 grammalla. Se vain tuntuu niin vähäiseltä määrältä .
No onhan siinä jo se 70%-100% enemmän mitä yhteen espressoon vaaditaan.
Varmaan kannattaa vaihtaa tuo alkuperäinen tuplafilsu johonkin tilavampaan, kun nyt tuohon nakukahvaan saa mahtumaan sellaisen. La Marzoccon tupla?
Esimerkiksi, taikka sitten sellaiseen Rancilion filtterin näköiseen mutta hiukkasen isompaan (näin ei tarvitse välttämättä uutta tampperia miettiä). Jotain
tällaista tai
tällaista. Kannattaa ensialkuun vaikka kysäistä E61-koneita suomessa myyvistä liikkeistä onko heillä näiden koneiden filttereitä erikseen saatavilla.
Eikö tuo uuttopaine laske jonkin verran uuton loppua kohden, ja varsinkaan tuplaa tehdessä tuo 11 baria ei olisi liian korkea?
Ei sen pitäisi laskea (paitsi siinä noin 25s kohdalla
). OPV:n ja grupon välillä sen sijaan on yleensä paine-ero (virtauksen aikana). Eli jos OPV on säädetty 11 baarin blindin kanssa, niin todellinen uuttopainen siellä grupon kohdalla on tätä hieman alempi. Se vesimittauskikka blindilla mittaa tuota OPV:n säätökohtaa ja siksi suoraan gruposta mitattu paine (virtauksen aikana) on tarkempi. Mutta 10-11 bar ei pitäisi olla mahdoton nätin uuton kannalta.