Moikka vaan kaikille!
Innostuin tuossa noin vuosi sitten kahvista vähän enemmän, ja ostin Class Ohlsonista kahvimyllyn (kun täällä palstalla sitä ei kuitenkaan ihan pystyyn haukuttu). Tähän asti olen lähinnä ostanut erilaisia papuja, ja sitten jauhanut niitä. Aikaisemmin tein lähinnä suodatinkahvia, kunnes hiljattain sain lahjaksi pressopannun, enkä olekaan sen jälkeen enää keittänyt suodatinkahvia! Myöskin omaksi ihmeekseni huomasin, että itseasiassa myöskin valmiiksi jauhettu kahvi voi olla jopa aivan yhtä hyvää kuin pavuista jauhettu kahvi (huomasin mm. että valmiiksi jauhettu tumma presidentti ja lahjaksi saamani robertsin viipurin sekoitus ovat jopa hyviä!). Onko tuoreessa itsejauhetussa ja jo kuukausi sitten jauhetussa kahvissa oikeasti suurta eroa maussa, vai olenko vain hommannut ja käyttänyt pavut (aikaisemmin tilasin hasbeanista nyt pari kertaa Jumbon Caffista ostamassa) liian kauan paahtamisen jälkeen, vai onkohan jossain muussa vaiheessa vikaa?
Sitten vielä yksi kyssäri espressosta. Meillä on himassa tälläinen espressonvalmistin:
http://karri.is-a-geek.org/krups.jpgOsaatteko sanoa, että saako laitteella aikaan kunnollista espressoa? Itse en ole saanut. Olen yrittänyt kaikkea, jauhatuksen karkeutta, tamppausta, laitteen lämmitystä, kahden shotin muottia yhden shotin puruilla jne. Ainoa mikä minulta puuttuu, on sellainen tampperi, joka tekisi koko jauhopinnasta aivan tasaista, siitä kun ei sellaistaa saa tehtyä millään, mutta ei kai tuo voi niin tärkeä juttu olla? Vai pitäisikö vieläkin vain yrittää keksiä hyvää jauhatus/tamppaussuhdetta?