Mutta lämpötilan säädön helppous ja toimivuus on tärkeä asia. Uskon akallion pystyvän kertomaan paljon omakohtaisia kokemuksia.
No, kyllähän se hyvä juttu on.
Sanoisin näin, että lopputulokseen vaikuttavien tekijöiden tärkeysjärjestys on: papu, uutto, lämpö ja veden laatu. Eli tärkein on tietenkin papu ja sen tuoreus. Toiseksi tärkein on uuton sujuminen, eli että uutto on tasainen, sopivassa paineessa, sopivalla vauhdilla, sopivalla uuttosuhteella jne. Nämä kaksi tärkeintä tekijää ovat kuitenkin lukemattomien tekijöiden summia ja vaativat paljon jatkuvaa vaivannäköä että ne saa kohdilleen. Sen sijaan kolmannen eli uuttolämmön voi laittaa helposti ja pysyvästi kohdilleen investoimalla keittimeen.
Uuttolämmössä minusta tärkeintä on vakaus. Shottiin vaikuttavia liikkuvia osia on kuitenkin niin paljon, että hiusten lähtöä helpottaa kun tietää että kone hoitaa lämmön kohdilleen. Toki melkein kaikilla koneilla pääsee vakaaseen lopputulokseen oikealla rutiinilla, mutta itse ainakin arvostan sitä että uuttolämpö on vakaa rutiinista riippumatta.
Lämmön säätö on toki myös hyödyllinen ominaisuus, varsinkin kun vastaavaan ei pääse millään muulla tavalla. Toki jos paahtaa itse niin sitten voi säätää paahtoasteen oman koneen uuttolämpöön sopivaksi.
Alle Celsius-asteen tarkkuudella säätöä en osaa pitää mitenkän tarpeellisina, itse pärjäisin oikein hyvin parin asteen pykälilläkin.