Fifty Sixty on muistaakseni aika robustainen blendi? Kerran nuuhkaisin ja hyllylle jäi. Mutta mä olenkin vähän tällainen... En mitenkään kuvailisi Monsoon Malabariakaan hyväksi kahviksi.
Halpaa ja huonoa espressokonetta ei tosiaan kannata hankkia. Voi mennä maku koko touhusta pitkäksi aikaa, kuten itselleni joskus aikoinaan kävi ihan alkumetreillä. Tosin kyllähän muutamalla satasella voi jo saada aloitustason keittimen, jolla pääsee hyvin alkuun. Espressomylly toki myös maksaa vähintään pari sataa aloitustasollakin. Ja siitähän se nälkä sitten alkaa kasvaa.
Fifty sixty on joo robustainen. Ei voi sanoa, että olisi ihan omaan makuun, mut ajattelin että täytyy ainakin yrittää opetella pitämään myös robustasta. Aika multainen maku. HKP:n kesäspesiaali on hyvää, parasta noista. Mokkapannulla oon siitä saanut maut parhaiten irti. Olisikohan se ennen kaikkea lämpötilan takia? Oon keitellyt aeropressillä 80-asteisella vedellä. Täytyy kokeilla.
Mieluummin ostan satasella handpresson, jolla kuitenkin saa ainakin osan aikaa 16 barin painetta ja testien mukaan hyvää kahvia, kuin laittaisin useamman satasen koneeseen, jota tekee alusta lähtien mieli vaihtaa. Mutta en ole vielä handpressoa hankkinut, enkä ehkä hankikaan. Nyt yritän aeropressin lisäksi saada ibrikiä ja turkkilaista kahvia haltuun. Mokkapannukin tosiaan käytössä. Se on tietty hyvä laite mutta tuntuu että menetelmä joko on oikea tai se menee pieleen, variaation mahdollisuus on pientä. No, täytyy lueskella mokkapannu-keskusteluja. Aeropress on kyllä kiva just reseptiikan vaihtelun mahdollisuuden takia, mut jonkin verran työlästä ja papuja kuluttavaa hommaa se kyl on.