Ja jotenkin arvasin että täällä tämä asia torpataan.
En torpannut. Esitin oman näkemykseni asiaan. Kerroin mikä itseäni kiinnostaa ja esitin vastakysymyksen johon et edes vastannut?
jos joku haluaa tilata ulkomaan kahvia niin saa sen tehdä vaikka se ei olisikaan jonkun mielestä super kiinnostavaa.
Aivan ehdottomasti samaa mielä.
Jokainen käyttää rahansa niin kuin haluaa.
Kyllä! Juuri näin. Minusta on oikeasti hienoa kokeilla asioita kahvin suhteen, ja sehän tässä harrastuksessa niin kivaa onkin. Missään nimessä en millään tapaa ole yhtänä ollut tai tai halunnut olla esteenä millekkään.
Joo jep jep, täällä ei osa porukasta vain tunnu käsittävän sitä että joku voi olla kiinnostunut toisen maan eksoottisesta kahvista.
Tottakai käsitän. Herää vain epäilys, että tekevätkö ne japanilaiset mitään aidosti erilaista siinä paahdossa? Henkilökohtaisesti minulla on
epäilys, että samat paahtimet ja samat systeemit siellä on kahvin paahdossa.
Uskoisin että yksitäisten paahtimoiden välillä on suurempia eroja niin japanissa kuin suomessakin kuin japanin ja suomen välillä yleisesti.
Ja jos joku haluaa pysyä omalla kotilamikolla koko ikänsä en minä häntä siitä lähde tuomitsemaan.
Minä juon tällähetkellä lähinnä itse paahtamiani papuja, mutta olen kyllä antaumuksella juonut suomessa, italiassa, espanjassa, portugalissa, englannissa, saksassa ja vaikka missä paahdettua kahvia.
Ja mitä tulee suomikahviin on se taas minun mielestäni pääasiassa sitä roskiskuntoista kahvia, se että joku pitää erinlaisesta kahvista ei varmaan ole keltään toiselta pois?
Pääasiassa kaikkien maiden bulkkikahvi on pääasiasiassa minusta roskiskuntoista, mutta kysymys siitä onko se samoilla paahtimilla paahdettu kahvi ympäri eurooppaa niin erilaista on se varsinainen kysymys? Ilman muuta suomessa paahdetaan keskimäärin hyvinkin vaaleaksi ja Italiassa hyvinkin tummaksi, mutta suomesta saa tummaa paahto aja italiasta vaaleaa jos tahtoo. Yksittäinen paahtimo tai jopa yksittäinen kahvi samalla paahtimolla on hyvinkin erilaista ja se missä kahvi paahdetaan ei vaikuta siihen niin paljon kuin se kuinka se todella paahdetaan.
Minä juon tästä eteenpäinkin Italialaista kahvia sanoi joku tietäjä siihen mitä tahansa.
Ei tässä ole kysymys mistään tietämisestä, vaan makuasioista. Minusta sinun kannattaa ehdottomasti juoda juuri tasan sitä kahvia mistä pidät ja missään vaiheessa en ole ollut mitään muuta mieltä asiasta.