Paljon kiitoksia selventävästä vastauksesta! Olit nähnyt paljon vaivaa kuvien kanssa ym! Sori kun vastaan vasta nyt, olin työreissussa.
Ehdin reissussa pohtia sitä mikä asiassa voisi olla pielessä. Hyvä vihje oli se, että ongelmaa ei ole muilla esiintynyt. Muistelin myös niitä videopätkiä missä prosessia näytetään. Luulen että löysin syyn: Jauhan siis suoraan filtteriin. En tiedä miksi paakkuuntumista ei ole ollut, siihen voisi vaikuttaa se että pidän filtteriä sormilla ja sormet nojaavat samalla myllyn metallirunkoon ja maadoittavat sopivasti. No asiaan, seuraavaksi olen käyttänyt varmasti liikaakin aikaa kahvin tasoitteluun. Ensin kevyesti sormella, ja sitten olen koputellut filtteriä pöytää vasten saadakseni kahvin tasoittumaan. En siis koputtamalla tampperilla sivulta. Olen nyt huomannut että tämä muutamankin kerran tehty kopautus pöytään riitti tiivistämään kahvin jo niin tiiviiksi, että tamppaus ei toiminutkaan tasaisesti. Ehkä olisi kannattanut jopa kokeilla ilman tampperia. Kakku oli siis hyvin valmiin näköinen vaikka en ollut tampannutkaan.
Nyt kokeilin yksinkertaisempaa tyyliä. Jauhan filtteriin, punnitsen, ja korkeintaan kevyesti pyyhkäisen sormella tasaisemmaksi, ja tamppaan. Toimii. Miksi alkuun tein asiat hankalammin, sitä voi kysyä.. Alkukankeutta ainakin..
Uuden keittimen kanssa toki menee muutenkin totutellessa, ja varsinkin kun kyseessä on ensimmäinen "oikea" keitin. Nakukahvan sain tosiaan vasta kuun alussa. Siitä on kyllä ollut hyötyä, ennen jouduin vain arvailemaan esim kanavointia kahvinoroja katsomalla. Nyt tuolla näkee ollaanko sielläpäinkään. Edelleen huomasin muutamalla kerralla keskellä kohdan mistä kahvia ei tullut läpi. Onko se normaalia?
Minimokan myllyyn olen kyllä ollut tyytyväinen. Se vaan täytyy vääntää todella hienolle, melkein terät ottavat toisiinsa.
Ok, kiitos vielä vinkeistä ja osallistumisesta. Pari viimeistä Mokkamestareiden pavuista tehdyistä shoteista kertovat että oikeilla jäljillä ollaan