Hasbeanin asiakaspalvelu on omankin kokemukseni mukaan ällistyttävän nopeaa ja mutkatonta...
Sama kokemus itselläni aina viime viikkoon saakka. Tilasin lahjaksi 12kk setin ja kommenttiosuuteen kirjasin, että aina jauhettuna, koska vastaanottajalla ei ole myllyä. Toinen satsi sitten tulikin papuina, mistä kuultuani ilmoitin Stevelle.
Yllätyksekseni reaktiona oli pyyntö, että eikö papuja voisi tällä kertaa käyttää, jos jatkossa kuitenkin tulisi sitä mitä on tilattu. Vastasin, että ei myllytön voi. Vastaus tähän oli, että siinä tapauksessa pavut pitää lähettää takaisin ja hän sitten lähettää niitä vastaan pussillisen jauhettua. Lisäsi vielä, että tällaisten virheiden mahdollisuuden vuoksi 12kk setistä ei tarjota mahdollisuutta tilata jauhettuna - mikä on outo kommentti ja sikäli myös roskapuhetta, että ennen tilauksen asettamista varta vasten kysyin voiko jauhatuksen määritellä kommenttiboksissa. Vastaus tuolloin oli innostuneen myöntävä. Vastasin, että aikamoinen homma täytyy 250g:n eteen tehdä: paketoida, kiikuttaa postiin ja vielä jotenkin saada postimaksut takaisin, vain jotta lopulta saisi mitä on alunperin tilannut. Nurinan kera Steve sanoi lähettävänsä jauhetun pussukan tilalle. Ei tässäkään siis lopulta huonosti käynyt, mutta ystävälliseksi ja mutkattomaksi ei tämän sortin asiakaspalvelua voi kutsua.
Kun on vauhtiin päästy, niin ymppäämpä tähän viestiin toisenkin negatiivisen huomion. Kävin viime viikolla tovin tauon jälkeen Kaffecentralenissa tiivisteostoksilla. Lähtiessäni pyysin laten mukaan. Ja mitä! Se oli minulta kyselemättä tehty hyla-maitoon. Tästä yllättyneenä ihmettelin, että miksi en saanut valita, koska lähestulkoon inhoan hyla-maidon makeutta. Tähän vastauksena barista(?) herkesi kertomaan, että maito kahvissani maistuu siltä miltä maistuu, koska kuumennettaessa maidon proteiinirakenteessa tapahtuu muutoksia! Olin ymmälläni, ja hetken aidosti luulin, että kaveri puhuu nyt jostain aivan mullistuksellisesta vaahdotustekniikasta. Kysyin, eikö kahviani siis olekaan tehty hyla-maitoon, vaikka olen sen selvästi maistavinani. Tähän tyyppi totesi, että hylaan se on tehty. Olin uudestaan ymmälläni, koska nyt en enää ymmärtänyt proteiinipuheen relevanssia. Kysyin tarkoittiko hän kenties sitä, että kun hyla-maitoa kuumennetaan, niin proteiinimuutoksilla on sellainen vaikutus, että hyla-maidon (minusta outo) makea ominaismaku poistuu eikä lopputulos eroa normimaidosta tehtyyn vaahtoon nähden. Jamppa vahvisti tarkoittavansa tätä. Totesin vastaukseksi, että tuo ajatus kannattaa hylätä, koska oli varsin helppoa maistaa, että kyse oli hyla-maidosta - ja universaaliväitteet kumoutuvat yhdestä vastaesimerkistä. Olihan ajatus kummallinen jo siksi, että laktoosi ei kai ole proteiini.
Vasta nyt selvisi, että Kaffecentralenissa ei ylipäätään ole tarjolla normaalia maitoa, vaan ainoastaan hylaa; nyt selityksenä oli se, että enemmistö pyytää sitä kuitenkin. Herra siunaa! Samalla argumentilla voisi ryhtyä tarjoamaan pelkkää Saludoa. Vielä yhtenä lisäselityksenä oli, että normaali maito veisi liikaa varastointitilaa, mitä selitystä en ymmärrä vieläkään. Surullista kertomaa KC:sta ja kahvin vakavasti ottamisesta.