Olen tänään maistellut Nespresson uutuuksia. UMUTIMA wa lake kivu ja TANIM de Chiapas -kapseleita. Uuttomäärän olen säätänyt n. 18-20 gramman nurkille, jotta kahvi olisi vertailukelpoinen E.S.E -podien tai ihan pavuista uutetun kahvin kanssa.
Edelleen hämmästelen monia lukemiani kommentteja ja arvioita Nespresson "hyvyydestä" tai lähinnä tuon hyvyyden puutteesta? Kuten aiemmatkin kokemukseni ovat osoittaneet, ei kahvin tuoreudessa tai laadussa ollut mitään moitittavaa tälläkään kertaa. Espressona kumpainenkin kahvi oli hyvää, siis minun mittapuuni mukaan. Se, olenko joskus onnistunut valmistamaan parempaa kahvia jollakin muulla menetelmällä/laitteistolla, ei muuta nyt kokemaani makustelua mihinkään suuntaan. Erittäin miellytävä jälkimaku/suutuntuma jäi kumpaisestakin tuotteesta. Maistuuko Nespresso erilaiselta kuin papu/mylly/keitin -yhdistelmällä tehty kahvi? Mahdollisesti, mutta kyllä pitää olla melko rajoittunut makumaailma, jos toteaa Nespresson "ei hyväksi" maultaan. Tai pitäisikö sitä edes verrata mihinkään muuhun kuin omaan viiteryhmäänsä mahtuviin tuotteisiin?
Olisi muuten mielenkiintoista testata aloittelevalla kahviharrastajalla Nespresson ja mylly/keitin -yhdistelmän käyttöä siten, että missä vaiheessa startin jälkeen mylly/keitin -yhdistelmä tuottaa säännöllisesti tasalaatuisempaa tai "paremman makuista" kahvia kuin Nespresso? Uskon vakaasti, että oikotie hyvän kahvin pariin sellaiselle henkilkölle, joka ei halua/jaksa panostaa pienimuotoiseen hifistelyyn, löytyy varmemmin ja nopeammin Nespresson myötä.