Hei foorumilaiset!
Hankin Aeropressin ja Hario Slim Millin pari viikkoa sitten, ja nyt olenkin päässyt vastajauhetun kahvin makuun oikein toden teolla. Lähdin liikkeelle täälläkin jossain vaiheessa mainitulla
Kaffan reseptillä. Papuina
Johan & Nyström Sumatra Gayo. Juon kahvini maidolla (lämmitän ennen sekoittamista).
Aloitin asettamalla Harion seitsemän "klikkiä" hienoimmasta, jolloin yllä olevalla reseptillä sain aikaan melko yliuutettua kahvia. Ainakin oletan että se oli yliuutettua, sillä kahvi maistui maidon läpi palaneelta ja
karvaalta (onkohan oikea termi?). Alensin lämpötilaa 82 asteeseen, mutta maku ei muuttunut. Seuraavaksi kokeilinkin karkeampaa jauhatusta (kahdeksan "klikkiä"), jolla ainakin yliuutto-ongelma taisi ratketa. Kahvin ollessa hieman laihaa, pidensin uuttoaikaa 70 sekuntiin. Edelleen laihaa.. En tosin tiedä onko nyt ongelmana laihuus vai aliuutto, pitäisi varmaan juoda ilman maitoa havaitakseen makuerot paremmin?
Tällä hetkellä siis reseptinä: 15g kahvia, 220g vettä @ 82 C, 70s (bloom/sekoitus + steep), 30s press
Mitä mieltä olette, kannattaako vaan lisätä uuttoaikaa kunnes maku on kohillaan/menee selvästi yliuutetuksi? Vai mennä tällä ja lisätä kahvin määrää? Tulen varmasti kokeilemaan molempia, mutta ajattelin kuitenkin kysyä neuvoa kokeneemmilta.. 8-)