Kahvikeskustelu > Baristatekniikka
Silvia ja Rocky, tekniikoista
<< < (2/48) > >>
Late:
Suuret kiitokset vastauksista. Yritin aluksi karkeus 10:llä, mutta jokin (ehkä lämpö, tamppaus tms.) meni vikaan ja sitten siirryin liian hienoon jauhatukseen jolloin uuttoaika alkoi olla minuuteissa eli tukkoon meni...

Nyt tuo 10-12 näyttäisi minullakin toimivan Gran Palomar pavuilla eli sain sitten ihan kunnon espressot kremalla n. 25 sek. ajalla, senttilitroja silmämääräisesti sopivasti. Tampperi on ihan kunnon metallinen Ranchilio puuvarrella, tilasin sen samalla.

Melkoisen haastavaa touhua, mukavalla tavalla.
akallio:

--- Lainaus käyttäjältä: japa ---Minulle on jäännyt sellainen mielikuva, että olisin jostain lukenut suositeltavan espresson tekoon käytettäväksi hapettunutta vettä.
--- Lainaus päättyy ---


Sama mielikuva on minullakin, en vaan yhtään muista missä tuollaiseen mainintaan olisin törmännyt.
jiitee:
Jim Schulmannin "vesieeppoksessa" mainitaan hapekas vesi kohdassa 3.3 - Other Water Factors in Coffee Taste, mutta ei sanota onko se hyvästä vai huonosta.  Mutta todetaan että ainakin vesijohtoveden tapauksessa  on ihan sama onko vesi seisonutta vai ei - sen lämmitys koneessa poistaa käytännössä kaiken hapen.
Sammy:

--- Lainaus käyttäjältä: Late ---Suuret kiitokset vastauksista. Yritin aluksi karkeus 10:llä, mutta jokin (ehkä lämpö, tamppaus tms.) meni vikaan ja sitten siirryin liian hienoon jauhatukseen jolloin uuttoaika alkoi olla minuuteissa eli tukkoon meni...

Nyt tuo 10-12 näyttäisi minullakin toimivan Gran Palomar pavuilla eli sain sitten ihan kunnon espressot kremalla n. 25 sek. ajalla, senttilitroja silmämääräisesti sopivasti. Tampperi on ihan kunnon metallinen Ranchilio puuvarrella, tilasin sen samalla.

Melkoisen haastavaa touhua, mukavalla tavalla.
--- Lainaus päättyy ---


Noi myllyjen ns nollapisteet vaihtelee aikalailla joten periaatteessa toi jauhatuskarkeus 10 ei sano yhtään mitään.
Itsellä on se nollakohta jossain -7 kohilla joten omat ns sopivat jauhatuskarkeudet liikkuu siinä 2-3 kohilla tällä hetkellä.
Late:
Miinus seitsämän :!:  En ole omassa myllyssäni vielä huomannut miinusasteikkoa ja luulin että nollakohdan voi kalibroida jolloin karkeuslukemalla olisi jotain merkitystä?

Niin, tietysti olisi kiva jos nollapisteet ei eläisi hirveästi eli lukemat sanoisivat jotain edes myllyn käyttäjälle.
Navigaatio
Viestien etusivu
Seuraava sivu
Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta