Sinäänsä mielenkiintoista. Steve/Hasbean kertoo uusimmassa videoblogissaan ettei kahvia kannata säilyttää jääkaapissa ja eikä missään tapauksessa pakastimessa. Kahville isoin uhka on kosteus, jota molemmissa paikoissa riittää.
Riittääkö?
Jääkaapin huonoin ominaisuus esim. vihannesten säilyttämiselle on jääkaapissa olevan ilman kuivuus, ei kosteus. Ilmassa oleva kosteus tiivistyy tyylikkäästi jäähdytyselementin pintaan ohueksi jääriitteeksi ja huuhtoutuu pois automaattisulatuksen yhteydessä = lähes jatkuvasti. Jääkaappi on ilman kuivattaja.
Sama koskee pakastinta, kylmää kuivaa ilmaa täynnä. Kosteus jääkokkareina seinissä.
Ja jos jostain sitä kosteutta ilmaan tulisi, miten se kosteus pääsee pilaamaan ilmatiiviisti pakatun kahvin? Sen tiiviin papupakkauksen voi vaikka upottaa vesisaaviin, eikä kosteus pääse pilaamaan kahvia.
On kokonaan eri asia, jos päädytään siihen, että papujen sisällä oleva vähäinen kosteus pilaa jäätyessään kahvin aromin.