Omasta kaapista löytyy pari puolen litran kannua ja yksi 0,35L kannu. Tuo pienin on se joka on useimmiten, itse asiassa lähes poikkeuksetta käytössä - se riittää sopivasti yhteen latteen tai kahteen macchiatoon ilman että maitoa kuluu pahemmin hukkaan (kannun täytän siis alle puolilleen). Vaahdotus sujuu aika nopeasti, nykyisellä koneella alle 10 sekuntia, mutta se ei ole mielestäni ongelma.
Olen samaa mieltä siitä, että latte artin kaataminen tuntuu onnistuvan helpommin tuon pienemmän kannun kanssa, mutta tämä lienee tottumuskysymys. Itse opettelin latte artin tuolla kannulla ja sillä se sitten luonnistuukin parhaiten.
Noista isommista kannuista toinen on Alessin kannu. Se on aika paljon paksumpaa metallia kuin nuo kaksi muuta "vakiomallista" nokallista kannua ja kun käsituntumalla ja äänen perusteella vaahdotan (siis ilman mittaria), niin tuntuma on hiukan erilainen kuin noilla kevyemmillä kannuilla. La Mottan tai Rattlewaren kannuja en ole vielä kokeillut, mutta vaikuttavat tosi kiinnostavilta...
T. Teme