En tiedä kuinka paljon tuollainen jousitoimisuus tekisi keittimestä kalliimman, mutta tuo että "Saavat myytyä tarpeeksi noita nykyisiä mallejaan" ei oikein vakuuta. Ei mikään yritys, ainakaan jos on ja haluaa olla menestyvä sellainen, voi ajatella että: "mikäs tässä, myymme jo tarpeeksi tuotettamme". Eikö jokainen yritys mieti että mitä/miten voisimme myydä enemmän? Ja luultavasti Pavonin ei ole kovinkaan helppo myydä nykyisiä malleja enemmän, ainakaan kovin paljon. Silloin tuotekehittely on tärkeää ja ehkäpä Pavonilla juuri nyt mietitään ja suunnitellaan uusia (parempia) malleja. Tietenkin juuri nyt ei ehkä ole hyvä aika tuoda markkinoille uusia malleja, mutta ehkä jonkin ajan päästä kun taloustilanne paranee niin kannattaa.
Oletko katsonut Pavonin sivustoa missään vaiheessa? Jos katsoisit huomaisit varmastikin, että kotilaitteet ovat vain pieni osa Pavonin tuotantoa. Ehkäpä europiccola ja siihen pohjautuvat muut vipukoneet ovat mallistossa oikeastaan markkinoillisista syistä. Harva valmistaja kuitenkaan pystyy kehuskelemaan myyvänsä kohta 50-vuotta vanhaa konstruktiota tyytyväisille asiakkaille.
Tuosta vipukonemallistosta, malli europiccola on tuotu markkinoille vuonna 1961. Siihen on vuosien mittaan tehty joitain pieniä parannuksia (muutettu hitusen grupon halkaisijaa, teflon tiivisteet yms.), mutta edelleen se on periaatteeltaan sama laite. Ja näin halutaan olevankin, se vain ruokkiii klassikon asemaa.
Vipukone on pavonilla aina ollut manuaalitoiminen ja luultavasti näin tulee aina olemaankin. Tällä viestitään, että Pavonin tapa tehdä historiallinen vipukone on aina ollut ja tulee olemaan manuaalitoiminen ilman avustavaa jousta. Se, että kone on ehkä hitusen vaikea käyttää tekee siitä joidenkin mielessä jopa halutumman. Ja onhan tällöin olemassa teoreettinen mahdollisuus paineprofilointiin, ihminen kuitenkin haluaa elää uskossa että voisi itse vaikuttaa kaikkeen
-Mikko-