Kiitos ja kumarrus järjestäjille täältäkin!
Kolmen myllyn pressovertailussa erot olivat todellakin pienet.
Ditting antoi selkeimmän makuista kahvia, siinä oli jotain heleyttä, joka erotti sen Mallu-myllyistä. Malluissa oli hennosti maistettavissa mutteripannulla (kai väärin) tehdyn kahvin kaltaista väkevyyttä, eli Temen terminologialtaan varmaan oikeammin kuvailemaa karvautta. Ero Varion ja ProMin välillä mielestäni maistui ProMin eduksi, tämä eron maistoin niin lämpimissä kahveissa, kuin myöhemmin sekalaisen häröilyn jälkeen jo viilenneissä näytteissä.
Erojen pienuutta voisi kuvata samalla pavulla ja samoilla laitteilla tehdyn kahden onnistuneen espressoshotin välisenä makuerona. Mallujen jauhatukset eivät minulle aiheuttaneet mitään dramaattista kahvien hylkimisreaktiota, mutta olenkin presson kuluttajana totaalisen ummikko, ainakin vielä. Jamien kokemusten rohkaisemana voisin huoletta alkaa Variolla kokeilemaan pressoakin.
Erojen pienuutta vitsailtiin testin aikana, että Varion kahvin saatuaan puolet laatukahvilan asiakkaista juoksee ulos pahoinvoivina... Tosin siihen tuli heti etuvasemmalta korjaus: Variokahviloista jengi kääntyy ulos, kun asiakkaat ei jaksa odottaa
Harion ja Balance Brewerin kahvintekotaide oli mielenkiintoista nähtävää.