Ristretto

Kahvikeskustelu => Muu kahviaiheinen keskustelu => Aiheen aloitti: pukinmäestä - Lokakuu 17, 2012, 22:57:36 ip

Otsikko: Lopetin hifistelyn
Kirjoitti: pukinmäestä - Lokakuu 17, 2012, 22:57:36 ip
Löysin oman tien nauttia kahvista:
Helsingin Pukinmäen Alepasta ostan Pauligin papuja - en laita 50% pavuista pakkaseen, en stressaa papujen paahtopäivästä. Tykkään Paulingin espresso pavuista!
Kaadan pavut Pauligin pussista epä-ilmatiiviiseen metallirasiaan - se on kivempi.
Kahvimyllyyn kaadan reilusti papuja, viimeset jämät lojuu myllyn täyttösäiliössä ainakin viikon.
En 'waissaa' - ihan turhaa.
Ei ole vaakaa annoksen mittaamiseen.
Kahvin valutan silmämääräisesti - kun grupposta alkaa valua selkeästi vaaleaa creman jämää, sammutan.
Tampperi on halppis.
En tavoittele kahviloiden standardiannoksia. Teen ihan oman sekoituksen maidon, maitovaahdon, kahvin ja makeutuksen osalta, sellaisen mikä nyt tuntuu kivalta just tänään.

Suosittelen: Tehkää omat kahvit kuin itse haluatte ja unohtakaa hifistely.
Otsikko: Vs: Lopetin hifistelyn
Kirjoitti: Joona_s - Lokakuu 17, 2012, 23:05:01 ip
(http://www.gozejitsu.com/storage/look-a-likes/Mr%20Mackey.png)
Otsikko: Vs: Lopetin hifistelyn
Kirjoitti: OskuK - Lokakuu 17, 2012, 23:35:23 ip
En tavoittele kahviloiden standardiannoksia. Teen ihan oman sekoituksen maidon, maitovaahdon, kahvin ja makeutuksen osalta, sellaisen mikä nyt tuntuu kivalta just tänään.

Suosittelen: Tehkää omat kahvit kuin itse haluatte ja unohtakaa hifistely.

Ju.
Jos tekisit standardoidusti, niin se olisi tylsää, mutta nyt pääset säätämään! Tuohan on juuri hifistelyä. ;-)
Otsikko: Vs: Lopetin hifistelyn
Kirjoitti: akallio - Lokakuu 18, 2012, 00:43:55 ap
Minäkin olen lopettanut hifistelyn ja teen espressoa suunnilleen samalla tavalla. Tosin papu on ihan joku muu kuin Paulig. Jos ei halua hifistellä, niin kannattaa ostaa tuoretta ja hyvää papua. Kaikenlaisen säädön määrä vähenee huomattavasti.
Otsikko: Vs: Lopetin hifistelyn
Kirjoitti: Toma - Lokakuu 18, 2012, 01:03:18 ap
Mä käytän vaakaa ja venttiilipusseja. Olenko siis hifistelijä? Tampperini on kait halpis, kun se ei ole reg barber.

Mut hienoa et onni löytyi puksun alepan pauligin essosta, itse en ole omaani vielä löytänyt, etsin edelleen.

Kiinnostaisi ihan muuten vain tietää Pukinmäen mylly ja kone...
Otsikko: Vs: Lopetin hifistelyn
Kirjoitti: Café au lait - Lokakuu 18, 2012, 09:47:54 ap
Kyllähän varmaan jokainen tekee omalla tyylillään. Oma ns hifistelyä on hyvät ja tuoreet pavut. On kiva kokeilla erilaisia, mutta aika harvaan samaan palaan säännöllisesti. Muuten teen kaffeeni aikalailla miten sattuu  ;) oma suosikki on aeropressikahvista mukaeltu latte eli normiaeropressikahvi alle ja vaahdotettua maitoa fiiliksen mukaan päälle. Hyvää tulee  :P
Otsikko: Vs: Lopetin hifistelyn
Kirjoitti: cartman - Lokakuu 18, 2012, 10:22:31 ap
...Kahvin valutan silmämääräisesti - kun grupposta alkaa valua selkeästi vaaleaa creman jämää, sammutan.

Noinhan ammattilaiset tekevät ja noin minulle opetettiin jo vuosia sitten, kun hankin ekan pienen boilerikoneeni.
Otsikko: Vs: Lopetin hifistelyn
Kirjoitti: tirofaux - Lokakuu 18, 2012, 10:58:14 ap
Mukavaa että löytyi oma tapa. Mukavaa että kuullaan omista rituaaleista. Muuten hyvässä jutussa oli vain vähän outo otsikko ja loppulausahdus.

Muutama kysymys hifistelystä:
- mitä on hifistely?
- mikä on hifistelyn vastakohta?
- onko hifistelijän ja tämän vastakohdan välillä tunnistettuja väliasteita?
- mitä edellytetään oikealta hifistelijältä?
- miten erottaa oikean hifistelijän tekohifistelijästä?
- voiko hifistelyn lopettaa olematta ensin oikea hifistelijä?
Otsikko: Vs: Lopetin hifistelyn
Kirjoitti: pukinmäestä - Lokakuu 18, 2012, 19:55:08 ip
Lopetin tekohifistelyn!
Otsikko: Vs: Lopetin hifistelyn
Kirjoitti: tirofaux - Lokakuu 18, 2012, 20:54:05 ip
Loppu hyvin, kaikki hyvin :)