Noin pari vuotta sitten ryhdyin juomaan kahvia, luettuani, että se kiihdyttää vatsan happojen eritystä. Täten kahvia suositeltiin niille joilla on hidas aineenvaihdunta tai limakalvoilla ongelmia(kuivuutta tai haavaumia). Huomasin positiiviset vaikutukset nopeasti ja olisi kurja luopua kolesterolin takia kahvista. Luin myös, että kahvi heti ruoan jälkeen nautittuna heikentää raudan imeytymistä 80%, joka on kyllä aika iso vaikutus. Suositus taisi olla 1-2tuntia ruokailusta, milloin kahvin pystyi sitten juomaan. Onko tästä tietoa kellään? Jonkun uuden ravintosuositusten mukaan kahvia ei saisi juoda, jos aiheuttaa sydämentykytystä. Itse saan tykytystä suodatinkahvista(juhla-mokka), espressosta en. Kait riippuu kahvin kofeiinipitoisuudesta?
Kahvilla on paljon suotuisia vaikutuksia. Niinkuin hyvistä ruoista ja juomista, kahvi herättää mukavia mielikuvia, rentouttaa mielen ja on ehdottomasti päivän kohokohtia!
Vaelluksella tai pienellä eräretkellä keitetty pannukahvi on aivan oma kokemuksensa ja sen verran harvoin saatavaa herkkua, että kolesterolimäärillä ei ole väliä.