Ongelma lienee liian räkäinen höyry. Sen näki jo heti ensimmäisellä suhistelulla, että vettä tulee runsanlaisesti mukana ainakin höyrytyksen alussa. Laskin hieman pelkkää höyryä kannuun, ja pohjalle kertyi jonkin verran vettä, ehkä espressoshotin verran, noin hätäisesti arvioituna. Paine pöyrittää maitoa kannussa kyllä ihan mallikkaasti, ja lämmöt nousee maidossa mielestäni aivan riittävän nopeasti, mutta maito ei vaan lähde vaahtoutumaan. Sen näkee jo vaahdotuksen aikana, että nestemäistä on lopputulos, ei haluttua vaahtoa.
Vastauksista on tullut jo varsin napakkaa perusinfoa höyrytyksen teknisestä puolesta. En ole löytänyt Silvian vastaavaa diagrammia, enkä ole myöskään aukaissut boileria, joten Arieten boilerin höyrytilavuus menee arvailuksi. Boilerin täyttöä en ole myöskään itselleni selvittänyt, mutta ei kai sitä täyteen ajeta uuton aikana? Suoraan uuton jälkeen kun kääntää katkaisimen höyrytystoiminnalle, ei pumppu tietenkään pyöri, eikä vettä myöskään poistu boilerista. Miten sinne täyteen boileriin pelkällä kuumentamisella saataisiin riittävästi höyrytilaa? Ei kai uuttolämpötilasta höyrytyslämpötilaan kummennus vettä höyrystämällä niin paljon vapauta boileriin ilmatilaa?
Olen pyrkinyt optimoimaan höyrytyslämpötilan mahdollisimman korkeaksi siten, että kun valot näyttävät höyrytyslämpötilan saavutetuksi, lasken höyryä pois, jotta kone alkaa taas lämmittää. Sen jälkeen odottelen hetken, ja aloitan höyrytyksen vielä lämmityksen aikana. Menikö oikein?
Täytyy yrittää "kuivuttaa" höyryä laskemalla kondenssivedet pois. Siinähän se selviää, onko boilerissa riittävästi potkua vai ei. Ja myös tuo mittaus täytyy tehdä. Paljonko on liikaa maidon sekaan joutuneen veden määräksi?
Testejä joutuu hieman odottelemaan, kun opv:n asennuksessa painitaan kierteiden tiivistysten kanssa. Kunhan saan ne ongelmat ratkottua, niin sitten palataan tähänkin testailuun.