Kannattaa kytätä Square Milen tarjontaa, heillä tulee silloin tällöin setti jossa on kolmella yleisimmällä tavalla käsiteltynä (kuiva, märkä, joku välimuoto) sama kahvipapu. Sillä pääsee hyvin kiinni käsittelytapojen eroon. Käsittelytavoilla tarkoitan siis menetelmää, jolla marjoista tulee vihreitä papuja.
Sitten seuraavaksi paahtojen erot. Niihin ei taida löytyä valmiita settejä? Mutta kannattaa kokeilla samankaltaisia papuja eri paahtoasteilla.
Sitten varmaan se tärkein, eli alueiden erot. Aluksi voisi kokeilla vaikka kaksi Afrikasta, kaksi Etelä-Amerikasta ja yhden Aasiasta. Ihan heittona esimerkiksi:
Kenya AA
Ethiopia Yirgacheffe
El Salvador Bourbon
Joku brasilialainen
Indian Monsoon Malabar
Nämä nyt on tietysti yksittäistapauksia, mutta yhden tai kahden pavun on vaikea edustaa kokonaisen maanosan tuotantoa kovinkaan hyvin.