Sain käsiini Dublinin 3rd Floorin kautta mm. pussillisen otsikon mukaista, steinerilaisittain viljeltyä brasilialaiskahvia. Steven luonnehdinta mausta kuuluu: "Funky, Full bodied, Dried fruit soaked in real ale".
Espressokone on huollossa, joten valmistusmenetlmäksi valikoitui V60. Lopputulos on ollut suurimman osan ajasta melko friikkiä tavaraa. Täyteläisen bodyn lisäksi maun keskivaiheen lopulla kuvaan on tullut erittäin voimakas käyneenpistävähkö aromi, jolle on vaikea antaa muutakaan nimeä kuin tuo kuivatut hedelmät real alessa liotettuina. Kertakaikkiaan hämmentävä maku. Hetkittäin siinä tuntuu vivahde koivunlehteä, välillä jotain karviaishillotyylistä. Ehkä ne elävässä oluessa lillineet kuivatut hedelmät ovat tosiaan lopulta paras kuvaus.
Steven mukaan tämä makumaailma on hyvä esimerkki siitä, mitä luonnonprosessoinnilla voi saada aikaan, jos kohta joidenkin mielestä tämä on viety aivan pilallisen rajalle. Itse kyllä tykkään, joskin ehkä tämä on yksi sellaisista kahvipuolen vastineista Laphroaigille - tuote, jota on syytä maistaa ihan jo siksi että voi tietää kuinka pitkälle tiettyjen makujen kanssa voidaan mennä.
Pavut oli paahdettu 14.9. Juon nyt viimeistä kokonaista mukillista, ja tämä melkoisen erikoinen aromi on säilynyt voimakkaana näille näppäimille asti.
Voisin kuvitella, että tämä maku olisi espressossa liikaa, tai sitten se kehittyisi joksikin uskomattoman hyväksi. Onko kukaan ponnistanut tätä espressona?