Ihan koneistajan maalaisjärjellä näitä pähkäilen, enkä ole mikään insinööri, joten voin toki olla väärillä jäljilläkin.
Kyllähän tuo jokseenkin selkeältä ajatusmallilta vaikuttaa. Olen siis samaa mieltä. Se tosin on epäselvää, mikä paine oikeasti on paras espresson uuttamiseen. Italialaiset ovat määritelleet 9 baria, mutta niiden kahvi onkin jotain ihan muuta kuin mitä itse kotona juon. Omasta keittimestä tiputin joskus puolisen baria, kun se nyt tuntui silloin toimivan paremmin.
Siihen se on jäänytkin asiaa sen enempää problematisoimatta.
Monet tuntuvat pitävän kovasti vipumasiinoiden tuottamasta espressosta. Siinä hommassa paineet taitavat olla aika lailla alhaisemmat (kuin 9 bar) ja niinpä suuressa maailmassa jotkut paineprofiloitavia koneita hankkineet ovatkin ymmärtääkseni pyrkineet jäljittelemään vipukoneiden uuttoprofiilia... Makuasioiden äärellä kun ollaan, niin absoluuttinen totuus on melko hankala määritellä.