Näin äkkiseltään tuli mieleen V60 ja keko, johon sormella vähän painaa. Siihen koloon sit vettä (ei siitä muuta iloa ole) ja koko keko märäksi, eli Bloom 30s.
Sit kaadellaan vettä ohuena norona pyöritellen ympyrää, varoen kuitenkin osumasta seinämiin.
Jäi tosiaan kertomatta tarkemmin oma valmistustapa. Käytännössä juuri noin valmistan ja erinomaista kahvia tulee, mutta vain pienillä annosmäärillä (~15-20g).
Isommilla määrillä (esim. 45g) tuo tapa ei enää toimi. Kahvista tulee kitkerää koska valuminen on liian hidasta vaikka jauhaisi paljonkin karkeammalle.
Aloinpa kokeilemaan muutoksia tekniikkaan pitäen muut asiat vakioina. Nyt vaikuttaisi siltä että jättämällä pois bloomingin ja lorottamalla kaikki vedet yhteen menoon suht vauhdilla, saa valumisajan samalle hehtaarille 2-3 min väliin. Pienillä annoksilla mulla on tapana siis lorotella vedet 3-5 erässä niin että välissä on hetken tauot.
Lopputuloksena näyttäisi tulevan se mitä haettiinkin eli suurempi määrä hyvältä maistuvaa kahvia
Maku ei kyllä ole identtinen pienemmän annoksen kanssa mutta erittäin hyvää silti
Enkä tiedä kuinka yleistettävissä tämä ohje on mutta ajattelin jakaa silti, jos vaikka joku muukin painii saman ongelman kanssa.