Japanissa taitaa hyvän teen arvostus olla suurinta.
Kiinaa unohtamatta. Siellähän tunnetaan uskomaton määrä erilaisia teelaatuja.
Olen samaa mieltä kanssasi myös siitä, että tee on hyvä yleisnimitys kasvinosista ja vedestä valmistetuille juomille. Lisänimi sitten tarkentaa juoman laadun. Tee on sitten kasvin nimi ja toisaalta tarkoittaa pelkkää teetä.
Itse juon mielelläni seuraavia (vaikkakin paljon harvemmin kuin kahvia)
Oolongit
Hyvälaatuiset Assamit
Venäläinen tee on ärhäkkää, jos tarvitsee virkistyä
Hyvälaatuiset japanilaiset ja kiinalaiset vihreät
Lämpimänä iltajuomana ilman virkistystä menee maustamaton Rooibos ja kreetalainen/kreikkalainen vuoristoyrttitee
Joensuussa on hyvä tee/kahvikauppa, jonka pitäjä on nimenomaan teehen perehtynyt.