Espressocoffeeshopin sivuilta löytyy "speksit" kaikista. Äkkisiltään katsottuna Pro mallissa näyttäisi olevan hieman isompi boileri - ja tuo painemittari näyttää siis sen paineen (ei uuttopainetta). Stradivari taitaa sitten olla vain vähän "jämäkämpi" ja tyylikkäämpi tapaus.
Hmm... onko tuosta boilerin painemittarista sitten mitään hyötyä? Stradivari on tosiaan tyylikäs, varsinkin puukahvoilla!
Grupoissa ei luulisi suuria eroja olevan lämpöstabiilisuuden kanssa - tämän tason vipukeittimissä kun käyttäjä itse joutuu siitä oleellisesti huolehtimaan (onnistuu kyllä sen opettelun jälkeen). Vai kumpaa stabiilisuutta haet takaa - shotin aikaista vai shottien välistä? Shotin aikana se ei varmasti paljoa "heilu" mutta siitä että (ensimmäinen tai seuraava) uutto alkaa oikeassa lämmössä joutuu itse kantamaan jonkin verran huolta.
Ajattelin lähinnä että miten hyvin lämpö pysyy shottien välillä niissä rajoissa että shotit onnistuvat. Pitääkö myös Pavonissa sitten shotin jälkeen kohottaa boilerin lämpöä että voi vaahdottaa maitoa? Voisikohan Pavonin gruppoon asentaa lämpömittarin? luulisi auttavan oikean lämpötilan löytämisessä. Niin, miten muuten Pavonissa tuota lämpötilaa voi muuttaa, juoksuttamalla vettä boilerista, vai?
Onko muita vipukoneiden tekijöitä kuin La Pavoni ja Ponte Vecchio? Pavonissa ei taida saada mihinään kuppeja lämpiämään, onkohan mitään pieniä (sieviä) sähkökupinlämmittäjiä? Tuossa mun Nespressossa on sellainen mutta sitä ei ihan helposti voi käyttää keittimestä irrallaan...
Edit. Löytyihän niitä muitakin vipukoneiden valmistajia, ainakin Elektra ja La Cimbali, Elektra ei ole tarpeeksi ruma, että olisi kaunis... La Cimbali kyllä on melko tyylikäs. Mutta kyllä Pavoni on tyylikkäin.