Prännärin tai rännälin ideahan on se, että puulieden renkaita otetaan sopiva määrä pois ja rännäli (nimitys, jota olen tottunut käyttämään) uppoaa osittain lieteen liekkien sekaan. tällöin rännälistä tulee ikäänkuin uuni, jossa on tasainen lämpötila ja kammella pavut saa liikkeelle. avoliekillä tai sähköliedellä tämä idea ei täysin toteudu, joten rännälin toimivuutta ei kannata vertailla paistinpannua kehnommaksi tai tasavertaiseksi, jos ei ole oikeaa liettä rännälin käyttämiseksi.
Itse olen aikoinaan kokeillut rännäliä sähköliedellä, jolloin uuni on paljon parempi vaihtoehto. Avotulella kokeillessa rännäli oli mielestäni parempi kuin uuni, mutta nykyisin kun minulla on laadukas ja portaattomasti säädettävä uuni, on se parempi kuin rännäli avotulella. Lisäksi avotulella rännälin kampi vain haittaa papujen liikuttelua. paljon paremmin ne saa liikkeelle ravistelemalla pannua ja heittelemällä papuja rännälin sisällä. Jos rännäliä pääsee käyttämään oikealla puuliedellä, jossa renkaiden määrällä saa rännälin hyvin istumaan liekkien sekaan, on se ylivertainen paistinpannuun tai uunipaahtoon verrattuna. Sehän muodostaa ikäänkuin paahtimen rummun. Taitoa toki vaatii oikeanlaisen liekin ylläpitäminen puuliedellä. Ravistella papujaa pitää ahkerasti silloinkin. Kampihan lähinnä laahaa papuja rännälin pohjalla, joten osaan pavuista tulee palopisteitä ilman ahkeraa ravistelua.
Nykyisin paahdan pääasiassa uunissa, ja tulos on tasainen ja miellyttävä. Erittäin hyviä espressoja Pavonin vipukeittimellä keitettynä. Ihan erilainen tulos kuin aikaisemmalla uunillani.
Jos rännälillä paahtaminen kiinnostaa, ei hommaan kannata ryhtyä ilman tulta.