Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.

Kirjoittaja Aihe: DeLonghi Icona Eco 310 -keitin.  (Luettu 19101 kertaa)

samppo

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 138
Vs: DeLonghi Icona Eco 310 -keitin.
« Vastaus #15 : Marraskuu 28, 2009, 18:04:44 ip »

Myöskin tuo maidonvaahdotin on jossain "onnettoman" ja "kelvottoman" välimaastossa. Se ruikkii niin reilusti vettä höyryn mukana, että mikrovaahtoa on todella ongelmallista saada.

Onhan se aika surkea, mutta minulla on Delonghin thermoblock (lue vielä huonompi teho) ja luulin että kyllä seon koneesta kiinni tämä vaahdotus... mutta, mutta ei se ihan ollukkaan saan ''kelvollista'' maitovaahtoa jolla pystyy tekemään kevyttä latte artia (en ostaa muuta kuin sellasta söherrystä).

Kannatta ennen kuin vaahdottaa niin ensin laittaa vaahdotuskannuun kylmää vettä, kuumentaa se siinä putkiviritelmässä höyryä ulos päästämällä niin kauan kuin valmiusvalo sammuu, kaataa vesi pois (ja toistaa jos tarve) ja sitten vasta vaahdottaa maito. Itse teen todella lyhyen venetyksen (ajallisesti), vain noin 1-2 sekkaa sitten pitää yrittää saada maito vimmattuun kuplintaan.

Lisäys: Oho ei se ollutkaan ihan samanlainen se mun ''maidonvaahdotusapu''.
Kirjattu
Rancilio Silvia nakukahvalla + Rancilio Rocky + QUEST M3 paahdin

Tinuri

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 844
  • mai pen rai
Vs: DeLonghi Icona Eco 310 -keitin.
« Vastaus #16 : Marraskuu 28, 2009, 18:30:59 ip »

Juu, samaa mieltä.

Meko varmasti noissa keittimissä ei ole paineen alennusventtiiliä, ja takuulla ei ole venttiiliä, joka poistaa paineen kahvasta uuton jälkeen.
Siinä olisi sitten kikkailtava kamalan korkean uuttopaineen kanssa jauhatusta säädellen. Lopuksi täytyy paineen antaa alentua itsekseen hetken, jotta saa kahvan irti ilman purskahduksia.
Minä tekisin niin, että keittäisin kaffet sillä vermeellä sellaisena, miksi se on suunniteltu. Se painekahva sopii keittimeen ja lopputulos lienee kuitenkin melko juotavaa?
Hanki sitten toisella kertaa toisenlainen apparaatti ja vie tuo vaikkapa mökille, tai mummolaan.
Muuten olen sitä mieltä, että tuo merkki on tarkoitettu juuri siihen, että "ompahan nyt sitten sekin, eikä ollut edes kallis" ja into lopuu, kun ei rupee onnistumaan... Itsellä se meni juuri niin.

O.K.
Kirjattu
Izzo Alex Duetto II, Mazzer Mini-E, Barazza Vario, GeneCafe, Handpresso, La Pavoni Europiccola Professional Lusso

samppo

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 138
Vs: DeLonghi Icona Eco 310 -keitin.
« Vastaus #17 : Marraskuu 28, 2009, 18:43:08 ip »

Muuten olen sitä mieltä, että tuo merkki on tarkoitettu juuri siihen, että "ompahan nyt sitten sekin, eikä ollut edes kallis" ja into lopuu, kun ei rupee onnistumaan.

Mulla olisi varmaan käyny niin, mutta onneksi eksyin tänne.  :)
Kyllä sitten sitä saa ''ihan hyvää' kahvia kun jaksaa panostaa tekemiseen (siis ei rahallisesti vaan teknisesti), kun suuri osa siitä espressosta on kuitenkin tekijästä kiinni. Siis tarkoitan että hyvällä(kalliilla) koneella voi saada pahaa kahvia ja huonolla(halvalla) ''ihan hyvää''. En kuitenkaan sano että jäisin tähän nykyiseen keittimeen.
Kirjattu
Rancilio Silvia nakukahvalla + Rancilio Rocky + QUEST M3 paahdin

Martines

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 9
Vs: DeLonghi Icona Eco 310 -keitin.
« Vastaus #18 : Marraskuu 28, 2009, 23:54:24 ip »

Kun käyttää painekahvaa ja hyvin ohueksi pulveriksi jauhettua kahvia, ei tamppaa vaan tasottaa, niin tuolla keittimellä saa kyllä cremalla varustettua espressoa, mutta siksi olen koittanut taistella ilman paineventtiiliä, että toistuvasti täällä ja muilla foorumeilla on kerrottu painekahvalla saatavan korkeintaan "espressoa" :).

Tuo keitin vielä "pissii alleen", eli vaikka höyryhana olisi ummessa tulee gruppoon vettä laskettaessa, myös höyrytysputkesta satunnaisia tussahduksia, joita saa sitten kuivailla.
Kirjattu

samppo

  • Macchiato
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 138
Vs: DeLonghi Icona Eco 310 -keitin.
« Vastaus #19 : Marraskuu 29, 2009, 11:30:48 ap »

Tuo keitin vielä "pissii alleen", eli vaikka höyryhana olisi ummessa tulee gruppoon vettä laskettaessa, myös höyrytysputkesta satunnaisia tussahduksia, joita saa sitten kuivailla.

Ihan sama täällä, varmaan joku Delonghien ''ominaisuus''
Kirjattu
Rancilio Silvia nakukahvalla + Rancilio Rocky + QUEST M3 paahdin

Martines

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 9
Vs: DeLonghi Icona Eco 310 -keitin.
« Vastaus #20 : Joulukuu 01, 2009, 14:05:51 ip »

Kuinka paljon tuolla kuuluisalla 25sekunnin uuttoajalla pitäisi kahvia saada? Latasin jauheet masiinaan ja kellottelin 25 sekuntia pumpun käynnistymisestä. Tuloksena oli himpun vaille 1dl varsin väljää tuotetta.

Ehkäpä näissä DeLongheissa on omaleimaisuudekseen vielä omat uuttoajatkin?
Kirjattu

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2816
Vs: DeLonghi Icona Eco 310 -keitin.
« Vastaus #21 : Joulukuu 01, 2009, 14:15:11 ip »

Ehkäpä näissä DeLongheissa on omaleimaisuudekseen vielä omat uuttoajatkin?

Ei kone määrää uuttoaikaa, vaan barista. Hienommalla jauhatuksella ja isommalla annoksella kahvikin valuu hitaammin.
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

Martines

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 9
Vs: DeLonghi Icona Eco 310 -keitin.
« Vastaus #22 : Joulukuu 02, 2009, 01:07:31 ap »

Ei kone määrää uuttoaikaa, vaan barista. Hienommalla jauhatuksella ja isommalla annoksella kahvikin valuu hitaammin.


Mutta kuten olet varmasti keskustelun läpilukemalla huomannut, ei otsikossa mainitulla keittimellä voi juurikaan esimerkiksi tamppaamalla jauheen tiiviyteen vaikuttaa, kun painekahva avautuu vasta, kun uuttopaine on noussut tarpeeksi.

Manuaalin mukaan kahvaan annostellaan 7g jauhetta, joka vain tasoitetaan. Tamppaaminen kielletään. Tämän jälkeen gruppo kierretään vehkeeseen ja pumppu käynnistetään.
Kirjattu

nasse

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 270
Vs: DeLonghi Icona Eco 310 -keitin.
« Vastaus #23 : Joulukuu 02, 2009, 07:21:06 ap »

Mutta kuten olet varmasti keskustelun läpilukemalla huomannut, ei otsikossa mainitulla keittimellä voi juurikaan esimerkiksi tamppaamalla jauheen tiiviyteen vaikuttaa, kun painekahva avautuu vasta, kun uuttopaine on noussut tarpeeksi.

Manuaalin mukaan kahvaan annostellaan 7g jauhetta, joka vain tasoitetaan. Tamppaaminen kielletään. Tämän jälkeen gruppo kierretään vehkeeseen ja pumppu käynnistetään.

Mutta kuten varmasti tajuat, että mikäli kahvi jauhettaisiin todella hienoksi, siten, ettei yhtään vettä tulisi läpi, niin tuskin sen painekahvan toiminnat vaikuttavat siihen tuleeko kahvia vai ei? ~Sama pätenee myös oikealla jauhatuksella. Jos nykyisellä jauhatuksella/annoksella tulee 1dl kahvia ja tavoitteena on saada 30ml kahvia, niin luulisi, että hienommalla jauhatuksella kahvin virtausta voisi pienentää (kuten esimerkissäni..)
Kirjattu

Keräsmies

  • Pikakahvi
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 1
Vs: DeLonghi Icona Eco 310 -keitin.
« Vastaus #24 : Lokakuu 23, 2014, 10:32:00 ap »

Menee kyllä aikamoiseksi säätämiseksi kunnon espresson valmistaminen tällä DeLonghilla... :-\
Käytössä on ollut aiemmin ikivanha musta Krups espresseria - joka maksoi n. 100e - jolla sai kunnollista espressoa ongelmitta, ja paksulla samettisella cremalla, jopa valmiiksi jauhetusta Segafredon Casasta. Vanhan sotaratsun alkaessa päästää alleen oli sitten katseltava uutta masiinaa tilalle - eikä Oulusta muunlaista kahvakeitintä siihen hätään löytynyt kuin tämä Delonghi. Onhan se kyllä kivan näköinen ja sopii residenssin interiööriin, mutta ei sillä kyllä kunnon cremaa saa aikaiseksi. No isommalla sihdillä tarmokkaasti tampparoimalla tulee jonkinlainen harso pintaan, mutta sitten kahvista tulee liian terävän makuista. Ehkä tämä vaimoväelle kuitenkin kelpaa lattemasiinaksi. Moni kakku päältä kaunis...
Kirjattu

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2234
  • “Black as midnight on a moonless night.” - Cooper
Vs: DeLonghi Icona Eco 310 -keitin.
« Vastaus #25 : Lokakuu 23, 2014, 10:42:08 ap »


No isommalla sihdillä tarmokkaasti tampparoimalla tulee jonkinlainen harso pintaan, mutta sitten kahvista tulee liian terävän makuista. Ehkä tämä vaimoväelle kuitenkin kelpaa lattemasiinaksi. Moni kakku päältä kaunis...

Millainen jauhatus?

Tuossa yksi kiertotapa:
Kun käyttää painekahvaa ja hyvin ohueksi pulveriksi jauhettua kahvia, ei tamppaa vaan tasottaa, niin tuolla keittimellä saa kyllä cremalla varustettua espressoa, mutta siksi olen koittanut taistella ilman paineventtiiliä, että toistuvasti täällä ja muilla foorumeilla on kerrottu painekahvalla saatavan korkeintaan "espressoa" :).

Sinällään voisin vielä yleisesti sanoa, että crema ei ole aina painekahvoilla synonyymi hyvälle kahville. Cremainen kahvi saattaa painekahvakoneesta olla pahemmanmakuista kuin crematon samasta koneesta ja samoista pavuista. Kannattaa vertailla siis makuja eikä cremaa.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 23, 2014, 10:50:59 ap kirjoittanut PaljonMaitoa+VahvaaKahvia »
Kirjattu
Bezzera Unica PID + OE Pharos, Aeropress + Porlex Mini, Cezve, Behmor 1600

Kaivaten muistelen vielä: Gaggia Pure ja Ascaso i-Mini