Jotkut tyytyvät tuon tasoiseen keittimeen sen helppokäyttöisyyden takia.
Itselläni on vastaavalla toimintaperiaatteella (painekahva) toimiva keitin työhuoneella. Omani on La Pavoni ECN. Siinäkin on pieni boileri ja juuri tuollainen painekahva.
Useimmat palstalaiset lienevät sitä mieltä, että tuollaisella saadaan "espressoa" jossa on päällä vaahtoa... joka saadaan aikaan puristamalla kahvi paineella pienestä jousikuormitteisesta reiästä.
Se on makuasia, tyytyykö tuohon kahviin. "Hyvänä" puolena on se, että kahvi on melko juotavaa joka kerralla, tamppausta ei tarvita ja kahvin annosmäärälläkään ei paljon ole väliä (vähemmän kahvia - vähemmän valutusta). Jauhatuksellakaan ei ole juuri merkitystä.
Itse olen tampperin valmistanut kuvaamastasi muovihärpäkkeestä. Olen hionut reunaa pois sen verran, että se mahtuu sihtiin. Sillä sitten painan kevyesti kahvin, jotta pinta on tasainen.
Eilen juuri pakotin TB:n maistamaan kahvia ja kyllä hän sen joi, mutta ei kuulemma suuremmin nauttinut...
Itse juon suurimman osan kahveistani työmaalla noin keitettynä.
Illalla sitten hifistellään muilla, paremmilla vehkeillä.
Jos koneen suoristaminen, kuten Tirofaux arveli, ei auta nokkien tasaiseen valumiseen, kannattaa kahva purkaa ja katsoa, onko jotakin paakkua kuivunut pohjalle.
Jos purku ei onnistu omin voimin, kannattaa kahva panna veteen likoamaan yöksi. Se saattaa irrottaa pohjaan juuttunutta roinaa pois.
O.K.