Mieleen tulee myös espressoon sopimaton papu tai vanhahko tai bulkkinen yleispapu joka ei vaan espressona toimi.
Älä vaivu epätoivoon vaan toista papua kokeiluun.
Jep, pavuista aloitin tuon edellisen oman pitkän lätinänikin.
Toisaalta noin kolmen kuukauden ikäisestä keskipaahdosta, joka mainostaa sopivansa sekä suodatinkahviksi että espresson valmistukseen, voisi kuvitella olevan vielä mahdollista saada aikaiseksi muutakin kuin hapanta litkua. Ei nyt sentään mitään hienompia aromeja, mutta happojen luulisi olevan kesytettävissä. Paahtoprofiilista ei tosin ole mitään tietoa. Voihan kyseinen 'keskipaahto' olla liian alikehittynyttä espressoksi.
Alkuperäiseen ongelmaan liittyen; jos äärimmäisen tunnollinen preparointi ja jauhatuksen tiukentaminen eivät tuo parannusta, niin sitten kannattaa tosiaan seuraavaksi kääntää katseet toiseen paahtimoon ja tuoreempaan paahtoon. Jos asuu paikkakunnalla, jossa ei ole tuorepaahtoja saatavilla, niin pienpaahtimoiden omat verkkokaupat auttavat tarpeen mukaan. Tuorepaahdoissa on se kätevä puoli, että jos omistaa pakastimen, niin ne saa myös pysymään pitkään tuoreina.
Tuosta Fucking Strong Coffeesta sen verran, että en tiedä kyseisestä paahtimosta muuta kuin sen, että ilmeisesti kahvi paahdetaan Lontoossa ja että mitään maailmanvalloitusta se ei ole vielä onnistunut tekemään. Edes brittien kahvifoorumeilla ei oltu noteerattu kyseisen paahtimon tuotteita.
Parempaa ja tarkempaa tietoa odotellessani niputan sen toistaiseksi "ei jatkoon" -kategoriaan. Jää vähän sellainen fiilis, että markkinointiosasto on keksinyt sen "parhaan jutun" tähän kahviin ja sitä markkinoidaan pääasiassa niille, jotka nauttivat enemmänkin tujusta aamukahvista kuin kahvin tuomasta makunautinnosta. Raflaavalla nimellä pyritään maksimoimaan huomio. Itse arvostan enemmän sellaista, että kilpaillaan kahvin laadulla ja maun erinomaisuudella kuin ulkoisilla kikkailuilla. Mutta kuten todettu, enhän toki tiedä, vaikka kyseisen paahtimon kahvit olisivatkin hyviä ainakin silloin, jos ne ovat tuoreita paahtoja. Sinänsä kyseisen kahvin speksit vaikuttavat ihan kelvollisen kahvin spekseiltä - paahtopäivää lukuunottamatta.
Kuten migu totesi, uutta papua kokeiluun vaan.