Tuollainen out-of-the-box aina täydellisessä lämpötilassa ilman mitään kikkailuja olisi ihan näppärä ominaisuus tällaisissa tavallistenkin kuolevaisten espressokoneissa. :wink:
:-)
Nyt kun nuo laitteetkin siihen löytyy, niin tarkoituksena olisi tehdä hiukan mittauksia uuden ja vanhan koneen kanssa nähdä minkälaisia eroja uuttolämmöissä ja niiden tasaisuudessa on. Palaan tuohon myöhemmin...
Tässäpä muuten yksi mielenkiintoinen juttu, joka itseäni on pohdituttanut jo pitkään. Omistan myös tuollaisen Pällo CoffeeToolin, mutta se on jäänyt lähinnä käyttämättä, koska harjaosa on niin älyttömän kova/karkea, että en uskalla sillä gruppoa jynssätä, koska pelkään, että tiiviste kärsii. En oikein ymmärrä, miksi se on tuollainen. Em. syystä pyyhin grupon (ja tiivisteen välit) rätillä.
Onhan tuo harja melko kova, mutta ei se tuota tiivistettä, gruppoa tai suihkusihtiä vahingoita. Pehmeämpi harja voipi olla vähemmän tehokas puhdistaja. Tuohon Coffeetooliin myös saatavaa metalliharjaa en välttämättä kuitenkaan käyttäisi kuin isomman puhdistuksen yhteydessä (kun suihkusihti ja tiiviste on poistettu puhdistusta varten).
T. Teme
Itsellänikin jäänyt tuo harja ilman käyttöä sillä se ei minun mielestäni suoriudu hirveän hyvin tuosta grupon puhdistamisesta juurikin sen karkeuden takia.
Nykyisin itsekkin aloitan puhdistuksen valuttamalla ensin hieman vettä läpi. sitten blind filtteri kiinni ja portafilter wigleä samalla kun päästän vettä tulemaan. Vettä lentää minulla ainakin sen tippa-altaan ulkopuolelle mutta olen asettanut mikrokuituliinan siihen eteen ottamaan vastaan ne suurimmat vedet/purut. Perään pari backflushia ja pikainen grupon pyyhkäisy vielä tuolla liinalla.
Itse kahvin valmistus alkaa sillä että tsekkaan vesitankin tilanteen. Lisään vettä tarvittaessa. Kuppi/kupit paikoilleen ja about puolilleen vettä.
Portafiltteri irti ja kuivaus mikrokuituliinalla.
Mylly jauhamaan ja olen ottanut tamppausalustan siihen alle jotta ne ylimääräiset purut tipahtelisi sen päälle.
Portafilter kukkuroilleen ja tasoitus. Köykäinen tamppaus, tsekkaus onko tampperi suorassa ja ja kovempi tamppaus. Kopautus jotta reunoilla olevat purut putoaa ja ne kippaan surutta tiskialtaaseen.
Kakun kiillotus, kuppien tyhjennys ja portafiltteri koneeseen kupit alle.
Kone käyntiin, kellosta aika. Kupit pois, portafiltter irti ja kakku pois.
Sitten maidonvaahdotus. Hanaa auki niin että puhaltaa köykäisesti ja samalla maitoa kannuun. Ennen vaahdotusta vielä hanaa auki ja kiinni pri kertaa. Vaahdotuksen jälkeen koneen puhdistus.