Terve
Täydellisen cappuccino -kokemukseni metsästys jatkuu...
Keittimeni vaahdotuskahvassa on ns. froth aider, eli musta kartio höyryputken päässä.
Olen toki lukenut coffeegeekin vaahdotusoppaan ja ilokseni todennut vaahdotustekniikkani parantuneen huomattavasti opittuani käyttämään kartiossa olevaa pientä reikää maidon pinnalla vaahdotuksen yhteydessä (ns. "surfing the hole").
Käyttämäni vaahdotuskannu on 0,6l. Jos teen normaalicappuccinon, tulisi maitoa kuitenkin käyttää vain reilun desin (pohjalla tuplaespresso). Täyttäessäni kannun vain reilulla desilitralla maitoa, jää pohjalle kuitenkin riittämätön tila kastaa kartiota tarpeeksi syvälle.
Näin ollen yhden cappuccinon (ei "liikamaitoisen" sellaisen) vaahdottamiseksi froth aiderilla on siis käytettävä pienempää kannua, ja niillä, jotka vaahdottavat vajaan 2 desin cappucinon 0,6 litran kannulla ei ole konetta jossa froth aider.
Right? Vai teenkö jotain väärin?