Missä lämpötilassa ja kuinka kauan?
Tämähän riippuu ihan uunista ja vähän pavuistakin, ne kun tuppaavat olemaan hieman erikokoisia jne... Joku iso Brassipapu tarvii hiukkasen eri ajan kuin pieni etiopialainen. Eli jos ostat muutamaa eri papua ja teet sekoituksen, niin paras tulos tulee, jos paahdat pavut erikseen. Mutta toki kahden eri laadun paahtaminen onnistuu samallakertaakin. Ei vaan tule niin tasainen tulos.
Lukaise tämä ketju vilkuillen läpi, siitä saat osviittaa omalle uunillesi. Itse olen päätynyt uudella uunillani, jossa on portaaton lämmänsäätö, 250 - 240 asteeseen ja noin 9 - 10 minuutin paahtoaikoihin. Rasahduksiahan siinä pitää kuunnella ja ensimmäisen yli pitää aina paahtaa, mikä on sellainen juhlamokka paahto, eli tosi vaalea. Jos haluat tummahkoa, niin toisen rasahduksen alkuun kaiketikin. Se, että pystytkö erottamaan rasahdukset toisistaan riippuu uunin laadusta. Jos pavut paahtuvat hyvin epätasaisesti, osa pavuista on vasta ensimmäisessä rasahduksessa, kun toisen aloittavat toisen rasahduksen. Tällöin niiden välillä ei ole taukoa.
Kiertoilmaa älä laita päälle, jos sinulla ei ole jotain siiviläkantta vuoan päälle, muutoin saat siivota papusilppua uunista. Ja toki kiertoilma estää rasahdusten kuulumista ja muuttaa taas noita aikoja.