Täällä moni tuntuu seisottavan vettä purujen seassa ennen prässiä pitkiäkin aikoja. Nyt olen itsekin tehnyt noin muutamia kokeiluja, että pressi on väärinpäin pöydällä j antanut kuuman vedens seistä purujen seassa 40 sekunttia. Sitten kääntänyt pressin ja painanut kahvit kuppiin.
Ainut mitä olen tuosta huomannut on se, että kahvi kitkeröityy. Itse pääsen kyllä ihan huomattavasti parempaan tulokseen kun laitan pressin suoraan kupin päälle, purut sisään, vesi perään, nopea sekoitus ja hissi alas. Noin tehtynä kahvista puuttuu kitkeryys ja mautkin tulee mielestäni paremmin esiin kun pitkän uuttoajan tuoma kitkeryys on poissa.
Moni kertoo kyllä käyttävänsä vähän suodatinjauhatusta hienompaa purua. Itse taas laitan myllystä jauhot samana karkeutena kun laitan espressoonkin. Aloin funtsimaan, että tuo pitkä uuttoaika sopii vission karkeammalle jauhatukselle. Tuollainen espressopöly taas riittää lyhyt uutto makujen irroitukseen. Hienolla jauhatuksella ihan selkeesti kahvi tulee huomattavasti kitkerämmäksi jos tuota uuttoaikaa yhtään venyttää.
Tällaisia pohdintoja tällä kertaa..