Mihin tuo nupillinen filtteri edes käy? Jos se tulee tuohon suodatinkoriin pysähtyen kuvassa näkyvään renkaaseen, niin kyse lienee keinosta keittää vähemmän kuin täysi pannullinen.
Itse keitän mokkaa siten, että laitan vettä vedenkeittimeen kuumenemaan, pannun alaosa levylle ja sinne pikku tilkka vettä ja levy päälle "neloselle" (tavallinen valurautalevy), jauhan suodatinkorin täyteen kahvia, suunilleen ehkä suodatinkarkeutta (en tee mokkaa kovin usein, eikä mulla ole tarkkaa käsitystä "parhaasta" jauhatuksesta), tasoitan kahvin, ei saa tiivistää yhtään tai korkintaan ihan pikkiriikkisen. Alaosa täyteen (merkkiin / varoventtiiliin asti) kiehautettua vettä, suodatin kahveineen paikoilleen, pääliosa kiinni (käytä patakintaita) ja levylle. Kun kahvia alkaa valumaan, levy pois päältä. Annetaan kahvin valua niin kauan kun se tulee nätisti ja heti kun pannu rupeaa korisemaan upotetaan alaosa kylmään veteen jotta homma pysähtyisi. Nautitaan.