Katselin tuossa pikaisesti, että mitä noissa puhdistusaineissa käytetään, eikä siellä suuria ylläreitä näy.
Natriumperkarbonaatti, natriumkarbonaatti ja natriumfosfaatti tuntuivat olevan yleisimmät vaikuttavat aineet. Kaikki ruokasoodaa tehokkaampia rasvanpoistajia, mutta myös hankalampia huuhdeltavia.
Cafiza näyttää olevan 20% natriumperkarbonaattia, 5% natriumdodekyylibentseenisulfonaattia (meniköhän tuo nyt oikein) ja 5% soodaa. Loput ilmeisesti täyte yms. aineita, ehkä katalyyttejä yms. jotka eivät lopulta hirveän suurta osaa näyttele. Siis ei hirveästi eroa tyypillisestä konetiskiaineesta. Perkarbonaatin ja soodan saatavuus ja hinta ovat hyvät, tuo nimihirviö tuossa välissä auttaa ilmeisesti tuotetta vaahtoamaan, ja sen sijasta voi varmaan käyttää mitä hyvänsä anionista tensidiä (saippuaa). Toisaalta maailma on pullollaan erilaisia elintarvikekäyttöön tehtyjä puhdistusaineita, joissa koostumus on suunnilleen sama.
Edelleen helpoiten löydettävä aine korvaamaan tuo on ruokasooda, jonka heikompaa puhdistustehoa voi vaikka kompensoida pidemmällä kontaktiajalla ja / tai suuremmalla annostelulla. Jokunen tippa käsitiskiainetta saa sen vaahtoamaan, jos sille kokee tarvetta. Jos pelkää, ettei teho riitä, niin sitten voi hakea isommasta marketista vaikka ecover-tarhranpoistoainetta, joka on puhdasta natriumperkarbonaattia, ja jo sitten aika täpäkkää tavaraa, mutta vielä ihan kivasti huuhdeltavissa. Sillä minä pesen panimolaitteeni, ja monet muutkin likaiset paikat ja voin taata, että puhdasta tulee.
En minä sillä, etteikö Cafiza olisi hyvä aine, sen saatavuus on vain suurimpien kaupunkien ulkopuolella heikko. Tosin laadukkaan kahvinkin saatavuus on monesti yhtä heikko, ja samaan tilaukseen se tulee kuin kahvikin.