Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Ecm classica pid  (Luettu 1667 kertaa)

japa

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 376
Ecm classica pid
« : Marraskuu 03, 2023, 16:18:10 ip »

Tuli e61 kuume ja pidattu silvia sai lähteä.
Ostin exm classica pid -keittimen. Single boiler, e61, pid

Huomioita parin viikon käytöllä:
Kahvista tulee eri makuista. Yleensä ehkä helpommin onnistuu, mutta yksi papu joka toimi silvialla ei toimi tässä ( eikä kaverilla )
Vettä kuluu enemmän kuin silviassa. Kun hoyryttää, tulee boilerin yläosasta enemmän vettä ennen kuin saadaan höyryä. Samoin shotin jälkeen opv:n läpi menee enempi vettä.
Laitteesta katkeaa virta jos veden pinta tankissa laskee liian alas. Ei ole osunu kohdalle :)
Pid näyttö muuttuu shottiajastimeksi - tosi hyvä idea!
Hyvän näköinen
Koneeseen saa uniajastimen. Omani sammuu jos ei yhtään shottia kahteen tuntiin.
Jos shotin katkaisee äkäisesti, voi opv:n läpi tuleva vesi roiskua tippa-astiasta.
Puruissa ei enään juuri koskaan näy enää tyypillisiä kanavoinnin merkkejä.


Ostin suomalaiselta jälleenmyyjältä, tuli neljässä jakelupäivässä. Hinta ei oleellisesti (alle 100€) eronnu euroopan hinnoista.
Kirjattu
--
ECM Classica PID +
Mazzer Mini e

japa

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 376
Vs: Ecm classica pid
« Vastaus #1 : Marraskuu 13, 2023, 18:00:31 ip »

Päivittäin tulee juotua yksi cappuchino ja 2 espressoa. Ne ja huuhtelut, niin kahden päivän välein tulee täyttää vesisäiliötä  jos pidemmälle venyttäisi, niin voisi jäädä shotti kesken. Höyrytyksen kanssa on pienoinen haaste, kun tällä tuntuu maito keittyvän kovin herkästi. Pitänee säätää höyryä hieman matalammalle lämmölle.
Kirjattu
--
ECM Classica PID +
Mazzer Mini e

japa

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 376
Vs: Ecm classica pid
« Vastaus #2 : Tammikuu 07, 2024, 20:23:13 ip »

Jatketaan vielä ketjua...
Ikäväkseni huomasin kuppien naarmuttavan lämmitystasoa. Onko keramiikka noin kovaa, vai onko tässä vain pihtailtu valitun metallin kovuudesta?
Kuvan etualalla näkyy nuo naarmut

Kirjattu
--
ECM Classica PID +
Mazzer Mini e

migu2

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2086
Vs: Ecm classica pid
« Vastaus #3 : Tammikuu 07, 2024, 21:17:41 ip »

Tuntuu olevan yleinen ongelma koneissa tuo naarmuuntuminen. Itse en ole kuppeja siinä pitänyt. Silikoninen suoja on hyvä olla.
Kirjattu
Expobar Brewtus IV-R + Eureka Mignon Silenzio Specialita (espresso) + Baratza Sette 270 (dripper/aeropress) + Behmor 1600 x 2

OskuK

  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2577
Vs: Ecm classica pid
« Vastaus #4 : Tammikuu 08, 2024, 15:28:25 ip »

Sekä-että, keramikka on kovaa, ja teräkset on nykyisin pehmeää. Mutta, mitä väliä, käyttöön tarkoitettu, jos 13 vuoden päästä kiillottaa tahnalla tai ostaa uuden kannen? Itsellä liesi naarmuilla tiskiharjasta ;-)
Kirjattu
:: Astoria Gloria :: Eureka Zenith 65E :: Mahlkönig Vario ::: Aiemmin:  Nuova Simonelli Oscar :: Grinta :: Bezzera Strega ::