Kun saan espressokeittimen sekä myllyn, en kyllä aio käyttää mitään vanhoja papuja! Tilataan sitten ulkomailta tai paahdetaan sitten vaikka itse.
Voin kotipaahtamista kokeilleena todeta, että vaikka se kuulostaakin helpolta ja hienolta tavalta saada tuoretta & hyvää kahvia, niin todellisuus on monasti muuta.
1) Paahtoerät ovat pieniä --> kahvi aina loppu
2) Kotipaahtajan taidot harvoin ovat kovinkaan kummoiset --> laatu heikkoa ja ailahtelevaa
3) Paahdin ei ole huippu tai ainakaan verrattavissa kunnolliseen rumpupaahtimeen --> laatu heikkoa ja ailahtelevaa
4) koko kämppä haisee palaneelle kahville ja paahtotilaan väkisinkin leviää kahvin kuoriketta jonkin verran paahdinta puhdistaessa.
5) Blendien teko on oikeasti vaikeaa, eli käytännössä yrittää saada yhdestä papulajikkeesta hyvää, mutta harvoin se onnistuu täydellisesti.
Suosittelen neuvottelemaan kauppiaan kanssa onnistuisiko saada max kuukauden vanhaa paahtoa, siitä vielä saisi oikeasti hyvää kahvia. Ja vaikka olenkin sitä mieltä että kahvin tulisi olla tuoretta, niin uskoisin ettei monikaan väitä kc:sta saatuja kahveja pahan makuisiksi vaikkeivät he käytäkään mitään tuorepaahtoa.
Oma veikkaukseni, on että mokkamestarit laittavat vuoden käyttöajaksi. Kaffan kahveille on merkattu 3kk parasta ennen päiväykseksi paahtamisesta, mutta heidän mukaansa kuukauden jälkeen laatu alkaa heiketä jo reilusti.
-Mikko-