Kahvikeskustelu > Kahvinvalmistuslaitteet, kahvimyllyt ja -tarvikkeet

All about Pavoni - kaikki pavonista

<< < (2/157) > >>

kahvilaivan kapteeni:
hienoa että pavonille on oma ketju! hommasin (mustapohjaisen) europiccolan pitkällisen harkinnan jälkeen, ja olen nyt tutustunut laitteeseen kaksi päivää. ekana päivänä luin manuaalia ja vedin muutaman kerran vettä koneesta läpi. tänään hain kc:sta puruja, ja he osasivat arvioida karkeuden aivan nappiin, sillä jo eka shotti onnistui aivan mahtavasti! oli kyllä uskomaton fiilis, koska olin varautunut jopa parin kuukauden opetteluvaiheeseen... myllyä ei siis vielä ole, ehkäpä learning curve liittyisi enempi sen säätämiseen. pavonin sivuilta ja you tubesta löytyi myös tosi havainnollisia clippejä, kannattaa tsekata!

maidon vaahdotus ei vielä oikein onnistunut, vaikka höyryä kyllä piisasi. käytin punaista maitoa, johtuneeko siitä?

ja putsauksesta: kc:n huoltomiehen mukaan pavonin putsaamiseen ei kannata käyttää mitään kemikaaleja. riittää kun vedellä huuhtelee. ilmeisesti boileri tm sisäosat sen verran herkkiä. manuaali kyllä puhuu jostain bikarbonaatista/white vinegarista koneen käyttöönoton yhteydessä, mutta huoltomies kehotti unohtamaan nekin. ainoastaan kalkinputsauksen voi kuulemma tehdä mutta vain jos kalkkiongelmaa ilmenee. (mutta jos joku tietää, mitä tuo bikarbonaatti on, mistä sitä saa ja onko siitä hyötyä, voisi kertoa!)

täytyy kyllä lopuksi todeta, että europiccola on aivan fantastinen masiina :D

Arto:
kahvilaivan kapteeni wrote:[/i][/b]
--- Lainaus ---mutta jos joku tietää, mitä tuo bikarbonaatti on, mistä sitä saa ja onko siitä hyötyä, voisi kertoa!
--- Lainaus päättyy ---


 :?
Eikös tuo ole ihan ruokasoodaa?

kahvilaivan kapteeni:
jeah, ainaskin natriumbikarbonaatti = ruokasooda. hämää vain tuo pelkkä bikarbonaatti, kun en ole kemisti :)

day 3: shotit onnistuvat edelleen mainiosti, maidon vaahdotus ei. kokeilin tällä kertaa kevytmaitoa, mutta ei taida olla siitä kiinni. höyryä kyllä tulee ja maito kuumenee hienosti, mutta varsinaista vaahtoa ei muodostu. käytän siis sitä piccolan vakiohöyrypiippua, tässä ei tullut mukana sitä muoviputkihässäkkää. käytössä on ihan kunnollinen kannu, kooltaan n. 3,5 dl. liikuttelen kannua ohjeen mukaan ylös-alas, ehkäpä putkea pitäisi välillä käyttää myös ihan maidon pinnalla.

japa:
Oma tekniikkani:
- Putken pää maidon pinnan alle
- Hana auki
- Kun maito alkaa pyöriä, lasken kannua (=nostan putken päätä) siten, että putken pää on aivan pinnan tuntumassa ja välillä suhauttaa ilmaa sekaan
- Kun maidon lämpö on n.30 (minulla on mittari), niin putki syvemmälle, uutta ilmaa ei enää tungeta maitoon. Nyt vain saadaan aikaan hillitön pyörre joka rikkoo isot kuplat.
- Kun maidon lämpö on n. 60 lopetetaan vaahdotus

akallio:
Veikkaan että et pidä putkea riittävän pinnalla. Sen pitäisi pitää ?hörisevää? ääntä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta