Eka viesti tälle foorumille. Toivotaanpa, ettei mene pahasti paikallisen netiketin sivuun. Toivon myös, ettei aihetta ole jo jossain viestiketjussa käsitelty. Jonkin verran etsin, mutta en löytänyt.
Elikäs kuten vanhan ketjun otsikko sanoo, kaffemasiinan valinnasta olisi kysymys. Vanhassa keittiössäni oli tolkuttomasti tasotilaa, mutta vanhassa häälahjaksi saadussa Krupsissa pihisi henki sen verran, ettei konetta hennonnut vaihtaa.
Nyt tuli uusi keittiö, jossa tasoa on tarjolla hyvin vähäisesti. Vähäistä tasotilaa ei tekisi mieli uhrata kahvinkeittimille, joita siis vanhassa oli suodatinkahffelle Moccamasteri ja espressolle joku Krupsi. Maitoakin automaattisesti vaahdottavan masiinan helppous toisaalta houkuttelee, mutta ei ole välttämätöntä. Mietin, että onko noista keittiön integroiduista laitoksista hyväksi keittimeksi, jolla tehdä espressoa ja tavallista kahvia? Noista jotkut mainostavat, että espressoa suoraan pavuista ja tavallista kahvia suoraan puruista. Jotkut tekevät vaahdot, jotkut eivät. Tarjolla on myös nespresson podeista kahvia tekevää mallia.
Ymmärrän toki, että tuollaisen hajotessa ovat vaihtoehdot rajatummat kuin pöytäkeittimen hajotessa. Ja ymmärrän myös, että hinnassa on ekstraa. Keittiön muita laitteita valitessa myös hinnoittelu voi aiheuttaa ongelmia vapaan valinnan suhteen, kun merkit antavat usein alennusta jos ostaa riittävän monta saman merkin laitetta. Toisaalta, hintaa voi pitää halpana, jos sitä vertaa asuinneliöiden hintaan. Lisätilan hommaaminen tasolle ei toki ole mahdollista, mutta aina sille voi neliöhinnan laskea, johon verrata.