Niissä pusseissa on joskus tuoreeltaan ihan selvä lannan haju. Olen törmännyt samaan ilmiöön muidenkin valmistajien pavuissa, mm. Meiran Cafe Aromessa. Meiran paahtimon asiantuntija kertoi, että papuerään oli jäänyt muutama huono papu. Kertoi tarkasti jostain anaerobisesta käymisestä ja muusta vaikeasta. Virhe syntyy jo silloin, kun kahvimarjoja käsitellään ensimmäistä kertaa poimimisen jälkeen. Liittyy kahvimarjan "lihan" poistamiseen. Kourallinen tällaisia papuja riittää saastuttamaan suurenkin kahvimäärän. Haittana on siis tuo p..kan haju. Varsinaiseen makuun sillä ei ole vaikutusta, tosin tuoksujahan "maut" etupäässä ovat...
"Haisevassa" papupussissa on hyvin vähän tuota haisevaa kaasua. Jos papupussia pitää auki, niin haju tuulettuu pois. Miksi kaupasta ostetussa Juhla-Mokassa ei ole samaa tuoksua? Kaksi syytä: Mitä kalliimpi raaka-aine, sen paremmin pilaantuneet pavut on noukittu (käsin) pois. Halvemmassa bulkkimateriaalissa on silmällä tehty tarkistus tehty huonommin=halvemmalla. Toinen syy on kahvin jauhaminen ja pakkaaminen. Sen prosessin aikana ylimääräiset kaasut vapautuvat ja viimeistään kahvipaketin tyhjiöinnissä imaistaan kaikki ylimääräinen pois. Tämä on papujen käyttäjien ongelma.