Mitä surullisenkuuluisaa Moccamasterissa on? Sehän on ihan hyvä keitin, kuten Mikkokin ehti kommentoimaan. Jos tarkoituksesi on hoitaa suuren joukon kahvitus, ja samalla seurustellakin vieraiden kanssa, niin minä unohtaisin mutteripannut ja espressokeittimet. Niiden kanssa kahvin tekemiseen joutuu keskittymään, jotta aikaiseksi saa kunnollista kahvia. Pressopannu ehkä toimisi. Minä alottaisin todella matalalla profiililla ja ostaisin kahvisuodattimen ja kahviksi aluksi valmiiksijauhettua Pauligin Cafe Parisienia tai Nordquistin Franskrost -purukahvia. Kumpikaan niistä ei nyt mikään ihmeellinen aromeiltaan ole, mutta useimmille kahvinjuojille, jotka ovat tottuneet laimeisiin, vaaleapaahtoisiin ja hapokkaisiin suomalaiskahveihin, ne minun kokemukseni mukaan maistuvat. Valmiiksijauhetun kahvin etuna on tasainen jauhatus, halpa hinta ja helppo annosteltavuus. Useimpia valmiiksijauhettuja espressokahvejakin voi valmistaa kahvisuodattimella, joten kokeilumahdollisuuksia on.
Jos haluat helpottaa kahvinvalmistusta, osta Moccamaster. Jos haluat parantaa kahvijuoman laatua, niin osta esim. täällä jo mainittu Krupsin halpa kahvimylly ja jauha kahvi itse. Mitään kovin dramaattista parannusta ei tällä tavalla mielestäni saa aikaiseksi, ja lisäongelmana on kahvin annosteluvaikeus, eli toistettavasti yhtä vahvaa kahvia on ilman kokemusta vaikea tehdä. Tietysti vastajauhetun kahvin käyttö jo sinällään on merkki kohteliaisuudesta vieraita kohtaan. Kaikki riippuu myös siitä minkälaisia kahviharrastajia vieraasi ovat. Hifistelijöitä et pysty tyydyttämään kovin pienellä investoinnilla ja harjoittelulla jos silläkään. Vaarana on sitä paitsi, että sinusta itsestäsikin tulee samalla kahvinjuoja.
Kannattaako muuten vastapaahdettua kahvia säilyttää pakastimessa? Paljon vettä sisältävät tuotteet kyllä useimmiten säilyvät paremmin pakastettuina kuin huoneenlämmössä mutta entä paahdettu kahvi? Tietysti tuntuu siltä, että näin olisi, mutta mahtaako pitää paikkansa?