Oon lukenut että täydellisen kahviin tarvitaan ECBC:n standardin mukaan 60g jauhettua kahvia 1L vettä varten - onko totta?
Kaikki tuollaiset ovat toki ihan hyviä lähtökohtia kokeilulle, mutta vain makuaisti ratkaisee onko kahvi hyvää.
Moni sanoo että suodatinkahviin tarvitaan keskikarkea jauhotusaste mutta käytän 6/17 onko tuo ok?
Kaikki on ok, mikä maistuu hyvältä. Jos hienompi maistuu sinusta hyvältä käytä sitä. Jos karkeampi, niin käytä sitä.
Pitäisikö veden läpikulkuaika olla 5min niin kuin luin netissä jossain ja jos ei ole niin pitääkö säätää jauhotusasteen?
Mitään "pitää"-uuttoaikaa ei ole olemassakaan. Kokeile. Se mikä maistuu hyvältä on hyvää.
Käyttäisitkö espressokahvipapuja suodatinkahviin?
Käytän. Mitään varsinaista "espresso" tai "suodatin" papuja ei ole olemasskaan. Monesti espresso nimityksellä pavuissa viitataan kyllä jossain määrin tietyntyyppisiin papuihin ja paahtoon, mutta ennenkaikkea se on markkinointinimike.
Onko totta että kahvin ei saa säilyttää jääkaapissa kosteuden takia ja aina omassa myyntipakkauksessa tiiviisti suljettuna?
Aina omassa myyntipakkauksessa ja aina tiiviisti suljettuna. Jääkaapissa voi säilyttää kunhan muistaa noi kaksi asiaa.