Sain lainattua kaverilta kahvapainemittarin. Vähän oli sohlaamista mittaaminen kun kuumaa vettä ruikki väkisinkin vähän joka raosta, mutta sain kuitenkin selville että paineet ovat jotakuinkin ok. Eli kun Brewtus sanoo 10 bar niin kahvassa on puolisen baaria vähemmän.
Kiitokset myös "tippivinkeistä"
Tuo Brewtuksen oma kaksireikäinen on tosiaan aika vauhdikas. Tuntuu kuitenkin siltä että sen kanssa voi hyvin elää. Olen tähän mennessä vaahdotellut maitoa ehkä kerran joka neljää - viittä shottia kohden. Epäsuhdasta huolimatta vaahdon ja kahvin laatu on tähän mennessä parantunut likimain samaa tahtia.
Katsotaan sitten uudestaan jos tie tyssää jossain vaiheessa. Tavoitteena on tietenkin oppia tekemään silkkisen pehmeää kaadettavaa latteart-kangasta. Siihen on vielä matkaa, mutta tänään onnistuin jo tuottamaan ihan sujuvasti lusikoituvaa melkopienikuplaista
Meillä muuten käytetään soijamaitoa. Ei olla intolerantteja mutta pötsi tykkää kasvipohjaisesta kuitenkin enemmän. Alpron 1.9 -grammainen toimii hyvin kahvin kanssa. (
Macha latteen ja muroille sitten sitä 1.2 g light-versiota). Mitään muuta kelvollista feikkimaitovalmistetta en sitten tiedäkään.
Vipe