Annostelijasta on kyllä oma ilonsakin. Sillä on helppo mitata kahvi valmiiksi. Kun jauhaa kolme lokeroa jakouraan asti täyteen, se on juuri tuplaessoon tarvittava määrä. Sitten voi lirutella Silviasta vettä kunnes termostaatti kytkee, ja sitten vasta kuivata ja täyttää kahva, tampata ja vääntää kahva kiinni, ennenkuin 40 sekuntia on kulunut ja on aika aloittaa uutto. Ilman annostelijaa kahva on irti koneesta paljon kauemmin ja jäähtyy enemmän.
Puhdistuksessa annostelija tietysti lisää työtä. Ei se nyt paha rasti ole, mutteri irti ja siivet ja välilevy tiskiin ja pohjan voi pyyhkäistä. Pieni lisä, mutta lisä kuitenkin. Annostelijan siipiin kannattaa askarrella paskarrella muovieristysnauhasta semmoiset laahaimet, jotka pyyhkivät kaikki purut pohjalta pois. Teipin reuna taitetaan vaan kaksinkerroin parin millin matkalta, ettei liimapintaa jää näkyviin ja teippi kiinni siiven etureunaan. Toimii.
Mikään välttämättömyys annostelija ei toki ole, ja omat hyvät puolensa annostelijattomuudessakin on. Melko vähäpätöinen asia kuitenkin, mylly tekee työnsä yhtä hyvin annostelijalla tai ilman.