Jaaha, ja lisää raporttia uunipaahdosta. Olin kysellyt joskus vuosia sitten onko uuniaahtoja kokeiltu espressona. Nyt olen kaverini Pavonin Professionalilla keiteltynä niitä maistellut ja toimii. Tuolla kahvin prosessoinnissa joku moitti uuni paahtoa pahvisen makuiseksi. Luulisin, että moite tulee siitä, että prosessi on liian hidas. Eli kahvi paistuu enemmän kuin paahtuu.
Tänään keittelin itse uunipaahtamaani Yirgacheffea, joka oli sellainen keskivaalea 9 minuutin paahto 250 asteisessa uunissa. Todella raikas ja hyvin tuli pavunb ominaismaut esille. Olin kyllä enemmän kuin tyytyväinen makuun. Tuli heiteltyä koko satsi myllyyn, josta ei viitsi kaataa niitä lautaselle kuvattavaksi. Eli hieman päivitystä noihin paahtoaikoihin. Aikaisemmin kirjoittelin, että 8 - 15 minuuttia olisi hyvä taivoiteaika paahdon kestolle toiseen raksuun. Nyt sanoisin, että 8 - 10, voisi olla sopivampi. Kenneth Davids kehottaa nopeuttamaan paahtoa, jos se kestää lähelle 15 minuuttia. Eka raksun tavoiteaikakin olisi hänen mukaansa 5 minuuttia uunipaahdossa. Uskoisin, että pahvisuus makuun tulee, jos uunipaahto venyy liian pitkäksi.