Espressoa keitetään yleensä sekoituksista, mutta mitä alkuperäispapuja juotte espressona?
Itselleni kävi niin, että joulumyynnissä oli paikallisen kahvikaupan espressoblendit loppuneet ja ostin Mokkamestareiden Yirgacheffeä, kun muistin jonkun sitä täällä espressona kehuneen. (Kaupassa on silloin tällöin muutenkin hyllyt tyhjinä pavuista, mikä on tietenkin hyvä asia - tavara kiertää eikä happane hyllyille.)
Toimi kyllä erittäin hyvin ja siitä tuli kerralla lempikahveja. Toki se oli lempipapuja aiemminkin, mutta yleensä mutterilla tai suoraan kuppiin uutettuna. Mokkamestareiden Yirgacheffe on aika tummapaahtoinen ja sikäli sopii hyvin espressoksi myös. Itse olen paahtanut vähän vaaleammaksi ja keittänyt sitten turkkilaisittain.
Suosittelen siis muillekin - tosin vaimo ei pitänyt yirgacheffestä essona ollenkaan.