Valmistajan ohjeen mukaan pitää vaan jauhaa tyhjäksi ja pyörittää teriä, kun kosketuskohtaa hakee. Kosketuspintahan ei ole iso ja en usko että murut voisivat jumittua pyörivien terien väliin. Toki en ole vielä itse kokeillut.
Eivät ne tosiaankaan varmasti myllyä jumita, mikäli säätäminen tehdään tosiaan myllyn käydessä. Puhtaan myllyn kanssa säädön tekemisessä olisi lähinnä se hyöty, että kaikken "rahinan" tietäisi sitten olevan teristä peräisin, eikä tarvitsisi arvuutella onko kyse vain purujen jämistä.
Sinänsä kyllä ihmettelen miksi terien avaaminen on tehty niin hankalaksi. Saattaa liittyä myllyn kompaktiin kokoon?
Jokin tuollainen siinä voisi olla syynä - eli on tehty tarkoituksella niin hankalaksi ettei tavallinen käyttäjä lähde pelkästä mielenkiinnosta availemaan, ennenkuin tietää kuinka se pitää avata oikein ja osaa myös kasata takaisin.
Nyt ProM on 0,5:ssa, joten sitä ei paljoa hienommaksi enää saa. Toisaalta tämä asetus tuntuu toimivan, joten voin murehtia asiaa vasta kun "ongelma"papuja tulee vastaan. Jos tämä yksilö on tehdaskalibroitu tarkasti oikein, niin sitten toivottavasti ei tule.
Mikäli sinulla on vielä Rocky käytettävissä ja hypistelet näiden kahden myllyn jauhatuksia rinnakkain, niin onko sormituntumassa millaista eroa? Myllyt siis säädettynä niin että antavat saman uuttoajan samalla annoksella.
Koneena on toistaiseksi Silvia ja papuna on viikko sitten paahdettu Turun Kahvipaahtimon espresso-sekoitus. Äsken testailin mukin ja vaa'an kanssa eri karkeuksia ja annoskokoja, 14-17g käytin tuplaan.
No sitten ei pitäisi olla pavuista kiinni. Tarkennuksena vielä: onko Silviassasi käyttämä tuplafiltteri Rancilion oma alkuperäinen, vai käytätkö toista (isompaa). Alkuperäiseen filtteriin tuo 14-17g olisi jo aika paljon - kakku osuu helposti suihkusihtiin kiinni ja rikkoutuu ja tästä aiheutuvaa kanavointia voi joutua "kompensoimaan" ylihienolla jauhatuksella jotta saa uuttoajan kohdilleen.
Mutta tuo 0.5 tuntuu aika vähältä pelivaralta, varsinkin jos haluaisit joskus käyttää pienempää annosta (12g) tai "kumisempaa" papua joka vaatii normaalia hienomman jauhatuksen.