Jos purua on liian vähän, niin omat soppani ainakin maistui tosi vetisiltä.
Suodatinkahvini teen Moccamaster-asteikolla 3,5 mittaa = 4 kuppia (keitinasteikko, 4 kuppia on noin 5,5 dl) vettä. Ja perkolaattoriin laitan 4,5 mittaa = 5 dl vettä. Ero ei siis ole huima, mutta kuitenkin suosittelen enemmän purua perkolaattoriin.
Purun kannattaa olla aika tummaa. Presidentin tummapaahto tuntuu hieman liian vaalealta. Arvid Nordqvistin Franskrost on jo sinnepäin. Parisienia pitää kokeilla.
Parhaat kahvit sain kun käytin itse vastajauhamaani Starbucks Sulawesia (Bold). Näin jälkiviisaana tuntuu siltä, että hyvä kahvi lähinnä oli seurausta kunnon pavuista, ei niinkään valmistusmenetelmästä. Mutta se kahvi oli todella hyvä kahvi!
En ole vieläkään kokeillut keittää isoa määrää. Eli kaikki kommenttini perustuu 3-5:n kupillisen keittämiseen, mikä tuskin on ideaalimäärä perkolaattorilla keittämiseen.