On tässä jo keskusteltu useammin sivullisen verran normaalisti, joten jos nyt siirryttäisiin asioiden ylianalysoimiseen?
Podissa on "tuuletettua" kahvia pakattu tiukkaan ilmatiiviiseen pakettiin. En tiedä mikä on jauhatuksen karkeus, ehkä hieman normaalia espressoa karkeampi? Koska systeemi on täysin automatisoitu, niin en usko että siinä käytetään espressokarkeutta, koska se on lähellä tukkeutumispistettä ja siksi hyvin vaikea automatisoida.
Tällä tavoin hapen aiheuttamat tuhot on varmaankin saatu eliminoitua tehokkaasti. Ongelmaksi kuitenkin tulee, että kahvissa ei ole hiilidioksidia ja niinpä siitä ei saa oikeaa espressouuttoa. Kone kuitenkin pukkaa creman, mitenköhän se tapahtuu?
Mainittiin että kotimalleissa uuttopaine on 19 baaria, mutta se lähinnä tarkoittanee että niissä ei ole paineen säätelyä vaan pumppu painaa täydellä teholla. Jos vastassa on tuultettu kahvikakku, niin todellisuudessa paine ei päässe kuitenkaan nousemaan mitenkään korkeaksi.
Muistelin myös, että Nespresso-podit on korkeampia kuin ESE-podit. Oliko näin? Olisikohan sillä vaikutusta uuttoon?