Olipa mukava kirjoitus!
Itse toivoisin, että tulisi enemmän kahviloita, jotka panostaisivat palvelun lisäksi myös kahvin käsin tekemiseen ja tuoreuteen. Ainakin omassa tuttavapiirisissä olen huomannut hyvää kahvia osataan arvostaa, kun sitä saadaan. Joku pieni askel vielä uupuu siitä, että kotiin ostettaisi kahvinkeittimen kylkeen myös mylly.
Tuohon käsin tekemiseen liittyen. Helsingissä kun asun voin todeta että paras kahvila jossa olen suomessa käynyt sijaitsi Turussa (mainittakoon että harvemmin käyn hifi-kahviloissa). Aikoinaan kun siellä kävin ihmettelin kovasti miksi barista on niin helkkarin hidas. Noin 30 vuotias hipsteri tamppaili, tamppaili ja tamppaili. Pyöritti, pyöritti ja pyöritti. Onneksi tilasin pelkän doppion. Vaimon latte/kaputsiino/mikälie oli tietenkin vielä isompi homma.
En ollut tällaista aikaisemmin nähnyt kahvilassa edes ulkomailla (Ranska, Italia, Ruotsi jne.) ja siksi reagoinkin tuohon "snobbailuun". Varmaan todella harva osaa tuota arvostaa, mutta nyt neljä vuotta myöhemmin tajuan mistä oikein on kyse.
Btw. Muistin missä kyseinen kahvila sijaitsi ja google mapsin avulla selvitin että paikan nimi on Blanko. Tosin kotisivuilla ei ole mitään mainintaa kahvista. Onkohan omistaja vaihtunut/konsepti mennyt uusiksi? Harmi siinä tapauksessa. Tietääkö joku turkulainen?
Edit: Oli muuten varmaan viereisessä liiketilassa toimiva Café Art
http://www.cafeart.fi/.