Laitoin kyl privana jotain jo, mut pistetään tänne yleisellekkin.
Eli tuosta W-mallista, ni ottaisin varmaan mieluummin tilalle tavis Varion ja vaa'an (sen dx:n halporin). Vaa'asta kun on iloa vähän kaikessa muussakin.
Varsinkin kun vaaka on oikein kiva, kun tiiliskiviskahveista vaihtaa tuoreempaan, ni mittalusikka ei ole enää tarkka (ilmavuus).
Toki halvemmallakin myllyllä selviäisi moitteetta, mutta jos kerran on varaa sijoittaa, niin ei tartte olla ainakaan hetkeen päivittämässä (krhm, se rintaääni).
Mitä seuraaviin kysymyksiin tulee, niin:
Autom.tippalukko on jees, pannu alta vaan, vaikka oikeastaan riittää kun sitä hieman siirtää.
30s tarkoitetaan kaiketi bloomia, eli purukeon kastelua, sitä jollain sekoittaen et on varmaan sekaisin. Tässä odotellessa vapautuu hiilidioksidit keosta ja kahvi maistuu taivaalliselta tämän jälkeen (no paremmalta, varsinkin kun on tuore papu kyseessä). Tiiliskiville en ole huomannut tässä muutosta.
Kannuista en tiedä tarkemmin, mut meillä lasikannu on toiminut. En ole käräyttänyt levyllä kahveja, koska jos heitän uuden satsin tulemaan, niin jätän tilkan vettä pannuun ennen kuin asetan sen levylle.
Jos teen yhden kupin kahvia, ja jostain syystä moccamasterilla, niin silloin kastelen filtterin, käytän 30s suppilossa ennen valutusta. Mut yleensä teen vähintään 5dl, keitin tykkää et sillä tehdään vähintään puoli pannullista, siihen ne on mietitty valmistaessa (joskus jostain muistan jonkun viisaamman todenneen).
Muita keittimiä?
Meillä olis joku Wilfa, mahdollisesti Presisjon, jos hellasärö siihen lämpeisi. Suosittelen, näyttää ainakin paperilla ja luonnossa kovalta, kehujakin saanut. Svart Manuel olis toinen.