Ja raportin viimeinen osio seuraa nyt.
Tänään aamulla klo 10 saavuimme Botanialle, jossa tarkoitus oli järjestää kahvihetki henkilökunnalle ja paikallislehden toimittajalle.
Koska ylipuutarhuri pitää itse pressopannulla tehdystä kahvista, pitäydyimme kyseisessä metodissa. Lisäksi keittelimme kahvit Pavonilla.
No, Eipä muuta kuin 60 g kahvia kannuun, litra vettä päälle, sekoittelu ja neljän minuutin haudutus. Itse touhusin tuota hommaa, niin jäi kuvat ottamatta. Lisäilen niitä, jos saan kuvia muilta kuvanneilta. Toisaalta ammattikuvaajan läsnäolo hillitsi omaa kamerakäyttäytymistä.
Mutta tässä maistelemme kahvia Botanian kahvilassa.
Ensi tuntuma kahvista oli aika selkeä ja raikas. Paahto oli ihan onnistunut tummahko paahto:
Makuvirheitä, pahvisuutta tai puumaisuutta, uunipaahdosta ei tullut, koska prosessi oli riittävän nopea. Tuolla Barista ohjeella kahvi oli varsin vahvaa, mutta ei missään nimessä liianvahvaa. Maku oli pyöreä ja pehmeä, ilman voimakkaita happoja tai kitkeryyttä. Kovin persoonallinen kahvi ei ollut kyseessä, siksi on vaikea analysoida mitään selviä nyansseja maussa. Tätä oikeastaan oletinkin, koska kasvuolosuhteet ovat aika neutraalit. Toisaalta Kenneth Davids kuvaa uunipaahtoja tämänsuuntaisiksi myös.
Joka tapauksessa Botanian väki piti kahvista. Puutarhan toiminnanjohtaja totesi lopettaneensa kahvin juonnin ja juoneensa nyt pitkästä aikaa ja hyvälle maistui. Hyvää vahvaa kahvia, ei loisteliasta eikä persoonallista. Jokainen kuitenkin ymmärsi tuoreen ja bulkkikahvin eron...
Suunnitelmassa on ensi vuonna kerätä sato tarkemmin talteen ja prosessoida se, muut suunnitelmat raportoin sitten kun on sen aika. Lopuksi keittelimme vielä Pavonilla espressot. Huono kuva, kun en saanut ilman salamaa.
Siinä rupattelun ohessa unohdin ottaa kuvan cremasta, lisäilen sen, jos joku muu huomasi sen tehdä. Mutta tässä asettunut espresso ennen nauttimista.
Espressona kahvi oli todella intensiivinen. Pehmeä. Hieman oli tuoksussa ja maussa hedelmäisyyttä, mutta ei kovin voimakkaasti. Jälkimaussa paljon sikaria. Mielestäni todella hyvä espresso, vaikkei sinäkään kovin persoonallinen. Ilmeestäni huomaa kuitenkin, ettei se pahaa ollut.
Laittelen lisää informatiivisempia kuvia, jos saan niitä muilta.